Foci

Détári Lajost nem érdekli, hogy Nikolics nem lesz többet válogatott

Csütörtökön írtunk róla, hogy Nikolics Nemanja úgy döntött: visszavonul a válogatottól.

Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön

– írta közleményében a 30 éves Nikolics.

Georges Leekens hét perce volt az utolsó csepp
Nemnaja Nikolics pohara bő négy év alatt telt meg.

A jelenleg a Chicago Fire-ben futballozó csatár volt gólkirály az NB I-ben (háromszor), a lengyel élvonalban és tavaly az MLS-ben is, kétszer a Videotonnal, egyszer pedig a Legia Warszavával volt bajnok. Mindezek mellett a szövetségi kapitányok nem igazán találták meg a helyét a válogatottban, mindössze 27-szer lépett pályára címeres mezben, ötször volt eredményes, pályára lépett a 2016-os Európa-bajnokságon is. 2013 októberében, az amszterdami 8-1-es vereség alkalmával debütált, a márciusi, skótok elleni hazai vereség volt az utolsó fellépése.

A Bors pénteki számában is foglalkozott Nikolics döntésével, a lapnak Várhidi Péter és Juhász Roland is sajnálatát fejezte ki, amiért a csatár már nem lesz többé magyar válogatott. És akkor jött Détári Lajos, aki szintén elmondta a véleményét:

Nincs véleményem arról, hogy Nikolics lemondta a válogatottságot. Ugyanis nem érdekel

– mondta a Borsnak a korábbi világválogatott Détári.

Nyitókép:  Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik