Foci

56 éve nem volt ilyen brutális a Real Madrid

Érdekes meccset játszott a Bayern München és a Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán, a bajorok vezettek és rengeteg helyzetük volt az egész találkozón, mégis kikaptak 2-1-re.

A Bayern edzője, Jupp Hecynkes éppen ezt emelte ki a lefújás után.

“Ajándékoztunk a Realnak két gólt, miközben nagyon sok lehetőséget puskáztunk el. Fura is volt, nem emlékszem arra, hogy egy elődöntőben ennyi helyzetünk lett volna, főleg egy Real-kaliberű csapat ellen.

A párharcnak még nincs vége, meglátjuk, mit hozhatunk ki a visszavágóból, és mivel most nem érdemeltünk vereséget, magabiztos vagyok a visszavágóval kapcsolatban”

– mondta Heynckes, akinek idén volt már néhány nyerő húzása.

jupp heynckes (jupp heynckes, )
Jupp Heynckes, a 72 éves nyugdíjas hat zseniális húzása
A tréner ötpontos hátrányban vette át október elején a Bayern München irányítását Carlo Ancelottitól. Egy hete pedig sorozatban hatodjára is megszerezte a bajor csapattal a Bundesliga „salátástálát”, és még kupadöntőben és BL-elődöntőben egyaránt fellép a csapat. Vajon történelmet ír az újbóli triplázással?

Kész csoda, hogy ennyi helyzetből csak egy gólt tudtak rúgni:

A Bayernnek nem megy a Real ellen, a bajorok az elmúlt négy évben hétszer kaptak ki hazai pályán, és ebből háromszor a madridiaktól, 2014-ben a BL-elődöntőben 4-0-ra, tavaly a negyeddöntős párharcban pedig ugyanúgy 2-1-re, mint most.

Ráadásul a két csapat legutóbbi hat meccsét kivétel nélkül a Real nyerte, ilyen rossz sorozata egyetlen más ellenféllel szemben nem volt eddig a nemzetközi porondon a német rekordbajnoknak.

Ebben persze benne van a tavaly madridi visszavágó is, amit a rendes játékidőben 2-1-re a Bayern nyert, de aztán jött a hosszabbítás néhány azóta is emlegetett Kassai-ítélettel, és végül 4-2-re fordítottak Cristiano Ronaldóék.

A portugál gólzsáknak most nem ment, így megszakadt a nagy sorozata, amely még a tavaly június BL-döntőben kezdődött, azóta minden BL-meccsen betalált, összesen 11 fellépést hozott le úgy, hogy mindig betalált. Ronaldo így is rekordot döntött, ez volt ugyanis a 99. győzelme a legfontosabb európai sorozatban, eddig Iker Casilasszal állt holtversenyben az élen. A Real szintén mérföldkőhöz érkezett, a müncheni volt a 150. sikere a BL-ben, vagyis Ronaldo elmondhatja magáról, hogy a győzelmek majdnem kétharmadából kivette a részét.

A Real a nyolcaddöntőben a PSG-t (2-1), a negyeddöntőben a Juventust (3-0), a négy között pedig a Bayernt verte vendégként, ilyen sorozatra utoljára az 1961-1962-es idényben volt képes a klub, érdekes, hogy a Juve akkor is a legyőzöttek között volt.

A döntőt viszont elvesztette a Benfica ellen a spanyol csapat, pedig Puskás Ferenc triplázott, de a portugálok ötször találtak be.

A Real első gólját a balhátvéd Marcelo szerezte, aki igazán jó kabala csapatának, a Real mérlege azokon a meccseken, ahol a vicces frizurájú brazil betalált: 30 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. Marcelónak ez volt a 7. gólja a BL egyenes kieséses szakaszában, ezzel Sergio Ramost és Dani Alvest lehagyva immáron ő a sorozat legeredményesebb védője ebben a fázisban. Pedig a Real-drukkerek gyakran kritizálják a védőt, hogy lelassult, súlyfeleslege van, nem védekezik eleget, de amíg ilyen labdalevételeket látni tőle, addig Zinedine Zidane is számítani fog rá.

A madridi visszavágót jövő kedden rendezik. A továbbjutó a Liverpool-Roma párharc győztesével mérkőzik meg a döntőben. Az angol csapat 5-2-es előnnyel utazik az olasz fővárosban szerdán sorra kerülő mérkőzésre.

Nyitókép: Keylor Navas és Marcelo ünnepli a Real Madrid győzelmét. Fotó: MARKUS GILLIAR / GES-Sportfoto / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik