Foci

Úgy érzi nincs már klubhűség? Ezt a védőt imádni fogja!

A mai modern labdarúgásban sok játékos sűrűn vált csapatot, egy-egy busás fizetés, vagy könnyű siker érdekében. Amikor az olyan klublegendák, mint Francesco Totti, vagy Steven Gerrard visszavonultak, sokan sóhajtoztak, hogy elfogynak a hozzájuk hasonló hűséges játékosok.

Akik így érezték, most figyeljenek: az 1. FC Köln hátvédjének, Jonas Hectornak annak ellenére sem jut eszébe a klubváltás, hogy minden bizonnyal kiesik majd csapata a Bundesligából. A szélső hátvéd hétfőn aláírta szerződéshosszabbítását, így 2023-ig a klub játékosa marad.

Az 1. FC Kölnnek köszönhetem, hogy a Regionalligától eljutottam a válogatottig. Nagyon magaménak érzem ezt a klubot, hálás vagyok azért, amit értem tett. Jól érzem magam a városban is. Persze könnyű lenne az idei szezon után egy másik klubba igazolni, de nem lenne helyes. Az elmúlt hetekben sokat beszélgettünk és volt időm végiggondolni mindent. Egyértelművé vált, mit kell tennem: ebbe a klubba tartozom és minden erőmmel a csapatot támogatom majd a következő idényben is

– idézi a csapat honlapja Hectort.

A Köln jelenleg sereghajtó, jelenleg nyolc pontra van az osztályozó helytől három fordulóval a bajnokság vége előtt. Tiszteletre méltó hozzáállás, annyi szent!

Kiemelt fotó: Patrik STOLLARZ / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik