Foci

Batshuayi nélkül is hengerelt a Dortmund

A Dortmund magabiztosan, négy góllal nyert a vendég Bayer Leverkusen ellen a német labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján.

A házigazdák a szünetben még csak egygólos előnyben voltak, többek között azért, mert Marco Reus az első félidő hajrájában – már egygólos vezetésnél – büntetőt hibázott.

Fordulás után azonban minden összejött a Dortmundnak, sőt még Reus is betalált, jóvá téve az elhibázott büntetőt. Sikerével a Dortmund a tabella harmadik helyére lépett, míg a legyőzött Leverkusen hárompontos hátránnyal a negyedik.

Szintén a sárga-feketékhez kapcsolódó hír, hogy Hans-Joachim Watzke ügyvezető a Bild című lapnak megerősítette, hogy szeretnék végleg megszerezni Michy Batshuayit. A téli szünetben kötött kölcsönszerződés nem tartalmaz vételi opciót. A Borussia Dortmundnak körülbelül 40 millió eurót (12,4 milliárd forint) kellene fizetnie a Chelsea-nek, hogy a belga csatár a csapatban maradhasson.

A kongói származású, belga válogatott középcsatár bokája múlt vasárnap megsérült, ezért a hátralévő fordulókat ki kell hagynia, sőt egyelőre kérdéses, részt vehet-e a nyári, oroszországi világbajnokságon. Batshuayi tavasszal tíz Bundesliga-meccsen hét gólig és egy gólpasszig jutott.

Végeredmény – Bundesliga, 31. forduló

Dortmund – Leverkusen 4-0 (1-0)
Gólszerző: Sancho 13., Reus 55., 79., Philipp 63.

Kiemelt fotó: Marcel Kusch/dpa 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik