Foci

Dárdai nem kísérletezget már

Miután a Hertha BSC focicsapata a hétvégén nyerni tudott 3-0-ra Frankfurtban, a berliniek újra versenyben vannak az európai kupaszereplést érő helyek megszerzéséért. Dárdai Pál együttese jelenleg a kilencedik helyen áll a Bundesligában, három fordulóval a vége előtt öt pont a hátrányuk a hatodik Lipcse mögött, amely jelen állás szerint az Európa Liga selejtezőjében indulhatna a következő szezonban.

Amíg esélyünk van kijutni az európai kupaporondra, addig nem kísérletezgetek. A fiatalok megkapták a lehetőséget, most viszont a tapasztaltabb játékosok ideje jött el. Ez látszik is a csapat teljesítményén. A fiatalok most tanulhatnak az öregektől

– mondta a bz-berlin.de-nek Dárdai, akinek a fiát is érinti a döntés, mert így még várnia kell arra, hogy bemutatkozhasson a Bundesligában.

A Frankfurt elleni győzelem egyébként hárommillió eurós volt: Michael Preetz a lapnak elárulta, a televíziós pénzekért folytatott különversenyben már biztosan a hetedik helyen végeznek, ami 55 millió eurót jelent. A nyolcadik “csak” 52 milliót kap.

Nyitókép: Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik