Foci

Van egy mutató, amiben Dárdai csapata a legrosszabb a Bundesligában

Nagy reményekkel várták Berlinben a Borussia Mönchengladbach elleni idegenbeli bajnokit, a 40. percben meg is szerezte a vezetést Dárdai Pál csapata, a második félidőben azonban fordítottak a hazaiak és 2-1-re megnyerték a mérkőzést. A találkozó után a magyar szakember azt mondta, ez a vereség elfogadhatatlan.

A bz-berlin.de még mindig az okokat keresi és hétfőn lehoztak egy nem túl hízelgő statisztikát. A második félidőben a Hertha szerezte a legkevesebb gólt a mezőnyből a második félidőben, szám szerint hetet.

Mondjuk a legkevesebbet is ők kapták (kilencet), de most kétszer is kapituláltak. Ez amúgy is jellemzi a Hertha idényét: a kapott gólok tekintetében a negyedik legjobbak, csak a már bajnok Bayern München, a második helyen álló Schalke és a jelenleg negyedik Eintracht Frankfurt kapott kevesebb gólt.

A berlini lap viszont arra volt kíváncsi Dárdainál, hol vannak a gólok? Most is Salomon Kalou volt eredményes, az elefántcsontparti már tizenegy találatnál jár (ez a harmada a Hertha termésének), utána Davie Selke a második a házi góllövőranglistán öttel. Mathew Leckie és Vedad Ibisevic négyszer-négyszer volt eddig eredményes.

Régebben mindig Kalou és Ibisevic szállították a gólokat, és ebbe belekényelmesedtünk. Most kellene, hogy a többiek előlépjenek. A jó csapatok széotsztják egymás közt a gólokat, mi ebben nem vagyunk olyan jók.

A hétvégén az utolsó Köln ellen javíthat a helyzetkihasználáson a Hertha. Dárdaiék 29 forduló után a tizedikek.

Nyitókép: DANIEL REINHARDT / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik