Foci

Klopp azt hitte, átverés, hogy kiesett a Barcelona

Jürgen Klopp vezetőedző szerint a Liverpool megérdemelte a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutást, míg Josep Guardiola, a vesztes Manchester City trénere sikertelen hétről beszélt, és már a jövőre fókuszálva azt ígérte, hogy a következő idényben erősebben térnek vissza a BL-be.

Klopp úgy fogalmazott a 2-1-es liverpooli győzelemmel véget ért keddi, manchesteri mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy játékosai megtalálták a megoldást a nehéz helyzetre, az első félidőben ugyanis a City nyomasztó fölényben futballozott.

“Már akkor is volt egy-két momentumunk, de a szünet után éreztük, hogy egy kicsit kikerültünk a tornádóból.

A két mérkőzés alapján megérdemeltük a továbbjutást, már csak azért is, mert öt gólt szereztünk és csak egyet kaptunk”.

A német tréner emlékeztetett rá, hogy a második félidőben jobban játszottak, és megismételte korábbi véleményét, miszerint jelenleg a Manchester City a világ legjobb csapata. Ugyanakkor – folytatta – ő előzőleg is úgy gondolta, hogy képesek legyőzni. “Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy így mi vagyunk a legjobbak. Az viszont igaz, hogy egyre jobban beérünk, lassacskán hozzászokunk az ilyen típusú mérkőzésekhez.” – fogalmazott.

Klopp azt is elárulta, épp az öltözőbe tartott, amikor valakitől megtudta, hogy a másik keddi negyeddöntőn a Roma 1-4-ről indulva kicsapta a Barcelonát.

“Először azt hittem, csak át akarnak verni. Nem mintha nem tisztelném a Romát, épp ellenkezőleg, fantasztikus csapatnak tartom, Edin Dzekót például kivételes játékosnak tartom. Ráadásul külön bravúr, hogy a nyáron Mohamed Szalah hozzánk igazolt, és nélküle jutottak be az elődöntőbe”

–  méltatta Klopp a Romát.

Guardiola keserűen vette tudomásul, hogy elbuktak a negyeddöntőben. “Az első félidőben mindent megpróbáltunk, ellenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést” – kezdte összegzését. A szakember kitért rá, hogy ha Bernardo Silva nem a kapufát találja el, hanem gólt szerez vagy a második, les miatt érvénytelenített találatukat megadják, másképpen alakult volna a folytatás. Ugyanakkor elismerte, hogy a második félidő már nem sikerült olyan jól, mint az első.

“Az elmúlt tíz hónapban nagyszerűen játszottunk, hihetetlen volt, amit nyújtottunk. Normális, hogy következhet egy kis visszaesés, ha három ilyen mérkőzés jön egymás után”

– utalt arra, hogy a keddi vereség előtt 3-0-ra kikaptak a liverpooli első találkozón, majd a bajnokságban otthon 2-0-ról bukták el 3-2-re a United elleni városi rangadót.

“Statisztikailag megnyertük az idényt, de ezt a hetet elvesztettük” – foglalta össze a történteket. “Az elmúlt szezonban a nyolcaddöntőig jutottunk a Bajnokok Ligájában, most a negyeddöntőig, jövőre egy kis szerencsével az elődöntőbe megyünk” – ígérte.

A katalán tréner sajnálatát fejezte ki, hogy ez most nem jött össze, és a Premier League-et sem sikerült megnyerniük már szombaton. Guardiola a második félidőt csak a lelátóról követhette, mert a spanyol bíró a szünetben kiállította őt, amikor számon kérte rajta a meg nem adott gólt. Az első játékrész lefújása után ment oda Antonio Mateu Lahozhoz, elküldte a reklamáló játékosait, majd maga tette szóvá az esetet, amelynél Leroy Sané azután passzolt a vendégek kapujába, hogy a hazaiak játékosától, James Milnerről pattant hozzá a labda.

“Közöltem vele, hogy gól volt. Mondtam neki, hogy Milner passzolta a labdát Leroynak. Nem sértettem meg. Azért 2-0-val az öltözőbe vonulni, más lett volna” – kesergett.

“Ismerem a bírót Spanyolországból, speciális eset, szeret más lenni. Olyan, hogy ha az emberek látnak valamit, ő ellentétes ítéletet hoz”.

Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik