Foci

Messi nézni sem bírta, ahogy szétverik Argentínát

Lionel Messi combsérülés miatt nem játszhatott a Spanyolország-Argentína felkészülési meccsen, ami spanyol szempontból fantasztikus eredményt hozott, az argentinokat viszont sokkolta, hogy ennyire gyámoltalan csapat benyomását keltették vezérük nélkül.

Spanyolország kitömte Argentínát
Ritkán verik el ennyire az argentin válogatottat, de kedden erre is sor került. Kikapott a világbajnoki címvédő is, az olaszok és az angolok viszont nem bírtak egymással.

A meccs közben többször is mutatták a lelátón ülő Messit, aki a spanyol gólok után láthatóan egyre jobban feszengett és az arcára volt írva, mennyire megviseli csapata szenvedése.

Nem is nézte végig a meccset, a 78. perc környékén felállt, és bevonult, valószínűleg lement az öltözőbe.

“Argentínában sokan kritizálják Messit, de most láthatták, milyen a csapat nélküle. Argentínának vigyáznia kellene Leóra” – mondta a meccs után a spanyolok első gólját szerző Diego Costa. A győztes csapat kapitánya, Sergio Ramos szintén szólt néhány szót Messi érdekében, megemlítve, hogy ő egy kivételes tudású játékos, aki nélkül Argentína alsóbbrendű csapatnak számít.

Az biztos, hogy Argentínának még épp időben jött a pofon, ugyanakkor azt is látni kell, hogy nem véletlen, hogy a selejtezősorozatban ennyire szenvedett a kétszeres világbajnok, amely csak az utolsó fordulóban biztosította be a vb-részvételét – Messi mesterhármasának köszönhetően.

Egész Argentína remeg a Messi-függőség miatt
Mindenki tőle várja a megváltást, de közben kiderült, hiába van klasszis támadókból túlkínálat, ha ők nem tudnak hatékonyan együtt játszani vele. Maradonával ugyanez volt a helyzet, de akkoriban volt B terv, most viszont csak kapkodás és eredménykényszer van.

A mostanit megelőzően Argentína 2009-ben és 1958-ban kapott egy meccsen hat gólt,

kilenc évvel ezelőtt Bolívia nyert szintén 6-1-re a La Paz-i magaslaton, az 1958-as vébén pedig Csehszlovákia verte ugyanilyen arányban az albicelestét a csoportkör utolsó fordulójában, ami a kieséshez vezetett.

Az akkori eredmény aztán forradalmi változást hozott, és húsz évvel később Argentína világbajnoki címet nyert a kispadon César Luis Menottival. A spanyolok elleni produkciót látva a nyárig nagyon sok munkája lesz még Jorge Sampaoli szövetségi kapitányának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik