Foci

Ronaldo a hosszabbításban fordított, Messi egyáltalán nem hiányzott

Jobbnál jobb párosításokban rendeztek meccseket péntek este, a két legutóbbi világbajnok, Németország és Spanyolország például Düsseldorfban csapott össze.

Nem egy szokványos barátságos meccs volt, mert nem óvatoskodtak a csapatok, így igazán színvonalas csata alakult ki. A spanyolok gyorsan vezetést szereztek, a barcelonai varázsló, Andrés Iniesta lepte meg okos gólpasszal a valenciai Rodrigót, aki nem is hibázott.

Még az első félidőben jött a német válasz, nem is akármilyen: Thomas Müllertől ritkán láthatunk ilyen nagy gólt, de ezt most gyönyörűen lőtte el.

A második félidő alapján kész csoda, hogy 1-1 maradt a vége, mert mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek bőven.

A döntetlen azt jelenti, hogy a németek 22, a spanyolok 17 találkozó óta veretlenek.

Manchesterben játszott egymással a kétszeres világbajnok Argentína és a négyszeres világelső Olaszország. Bár az argentinoknál nem lépett pályára Lionel Messi, így is nyerni tudtak, az utolsó negyedórában Ever Banega és Manuel Lanzini is eredményes volt.

Ahogy a magyarokat irányító Georges Leekens, úgy a holland kispadon debütáló Ronald Koeman sem tudott sikerélménnyel kezdeni, Anglia ugyanis a remek idényt futó MU-középpályás, Jesse Lingard góljával győzött Amszterdamban.

Egyiptom a Premier League góllövőlistáját vezető liverpooli Mohamed Szalah találatával még a rendes játékidő hosszabbításában is vezetett Portugália ellen Zürichben, de Cristiano Ronaldo a 92. és 94. percben is eredményes volt, ezzel fordított az Európa-bajnok együttes.

A második gólt csak videózás után adták meg, mert elsőre a partjelző azt jelezte, Ronaldo lesen volt a fejese előtt.

A franciák Párizsban kevesebb mint fél óra alatt kétgólos előnyt szereztek Kolumbiával szemben, ám a vendégek – Európában szereplő játékosaik vezérletével – fordítani és győzni tudtak.

eredmények:

Argentína – Olaszország 2-0 (0-0)
Hollandia – Anglia 0-1 (0-0)
Németország – Spanyolország 1-1 (1-1)
Portugália – Egyiptom 2-1 (0-0)
Franciaország – Kolumbia 2-3 (2-1)
Lengyelország – Nigéria 0-1 (0-0)
Skócia – Costa Rica 0-1 (0-1)
Ukrajna – Szaúd-Arábia 1-1 (1-1)
Szerbia – Marokkó 1-2 (1-2)
Görögország – Svájc 0-1 (0-0)
Tunézia – Irán 1-0 (0-0)
Magyarország – Kazahsztán 2-3 (1-3)
Norvégia – Ausztrália 4-1 (1-1)
Szenegál – Üzbegisztán 1-1 (0-1)
Oroszország – Brazília 0-3 (0-0)
Mali – Japán 1-1 (1-0)
Uruguay – Csehország 2-0 (2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik