Foci

Szenzációs család: a nagyapa és az apa után a fiú is válogatott lehet

A Chelsa tavaly a duplázáshoz is közel állt – a Premier League megnyerése után az FA-kupa döntőjét végül elbukta az Arsenal ellen -, idén viszont a várakozáson alul teljesít, de azért a legkevésbé a bal oldalon védőként és középpályásként is használható Marcos Alonso okolható,

aki például a bajnokságban 6 gólt szerzett, ugyanannyit, mint a támadó középpályás Willian.

Julen Lopetegui szövetségi kapitány meg is hívta Alonsót a Németország és Argentína elleni spanyol keretbe, úgyhogy a 27 éves játékosnak most azért kell hajtania, hogy ott lehessen a nyári vébén.

Marcos Alonso családjában a spanyol válogatott szinte hagyománynak számít,

hiszen nagyapja és édesapja is játszott a nemzeti csapatban.

A történet Marcos Alonso Imazzal kezdődött, vagyis Marquitossal, aki a Real Madrid alapembere volt, öt Bajnokcsapatok Európa Kupáját és öt spanyol bajnokságot nyert a csapattal, kétszer pedig a válogatottban is megmutathatta magát.

Az ő fia, Marcos Alonso Pena fiatalon a Realnál nevelkedett, de felnőttként a Racing Santanderben, az Atlético Madridban és a Barcelonában csinált karriert. Apjával ellentétben nem védőként, hanem támadóként játszott, és összesen 22 válogatott meccs jutott neki,

1984-ben tagja volt az Eb-ezüstérmes spanyol garnitúrának.

És most itt a harmadik generáció Marcos Alonso Mendoza személyében, aki szintén Real-nevelés, de a madridiaknál csak egy bajnokin jutott szóhoz. 2010-ben az angol Bolton vitte el a Realtól, majd 2013 és 2016 között a Fiorentinát erősítette a kiváló rúgótechnikával megáldott ballábas játékos.

A Chelsea 2016-ban 23 millió eurót fizetett érte, és a Transfermarkt szerint most 30 millió eurót ér,

ez az összes pedig még feljebb kúszhat, ha bemutatkozik a válogatottban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik