Foci

8-1-gyel ment tovább a Bayern München a BL-ben

A hazai 5-0-s győzelem után idegenben is nyerni tudott a német csapat. Egy macska is meglátogatta a meccset, Jupp Heynckes pedig történelmet írt.

Mivel a Bayern München hazai pályán 5-0-ra legyőzte a Besiktast a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, valami csodának kellett volna történnie ahhoz, hogy ne a németek jussanak tovább. Nem volt azonban semmi váratlan a szerdai mérkőzésen, a bajorok összesítésben 8-1-gyel tudták le a párharcot.

A biztos előny tudatában is erős csapatot küldött ki a pályára Jupp Heynckes, majd a 18. percben jött a gól is, egy szépen felépített támadás végén Thiago Alcántara lőtt a hálóba. A spanyol középpályás még az első félidőben megsérült, le kellett cserélni.

A müncheniek vezető gólja:

A második játékrész első percében jött az újabb müncheni találat, egy középre ívelésnél volt némi zavar a hazai védelemben, Gökhan Gönülről pedig a saját kapujába pattant a labda. Ezután nem sokkal egy pálya szélén kicsit elveszettnek tűnő macska lopta el a show-t.

Az öngól:

Macska a pályán:

A folytatásban feljavult a Besiktas, Vagner Love pedig a szépítést is megszerezte. Az egyenlítésre is volt lehetősége a Besiktasnak, de végül a németek szereztek ismét gólt, Sandro Wagner mellel továbbította a kapuba a labdát a hajrában. A München ott van a negyeddöntőben.

Jupp Heynckes történelmet írt azzal, hogy 11. meccsén nyert zsinórban a csapata a Bajnokok Ligájában.

Vagner Love szépített:

Sandro Wagner zárta le a párharcot:

A müncheniek egyébként a hétvégén már meg is nyerhetik a Bundesligát. Gulácsi Péter csapatát, a Leipziget fogadják vasárnap.

Eredmény – Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Besiktas (török) – Bayern München (német) 1-3 (0-1)
Gólszerzők: V. Love (59.) illetve Alcántara (18.), Gönül (46. – öngól), Wagner (84.)

Továbbjutott: a Bayern München, kettős győzelemmel, 8-1-es összesítéssel.

Nyitókép: OZAN KOSE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik