Foci

Gulácsi szépségdíjas gólt kapott, Kádárék Rómában ikszeltek a Lazióval

Az RB Leipzig 2-1-es előnyből várja a Zenit elleni visszavágót, kedvező helyzetben a Dinamo Kivej is. A nyolcaddöntő esti eredményei az Európa Ligából.

A labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében két magyar játékos is kezdőként lépett pályára a csütörtöki esti első meccseken: Gulácsi Péterék a Zenit Szentpétervárt fogadták, Kádár Tamásék pedig a Lazióhoz látogattak.

A lipcseiek már az első félidőben is közel jártak a vezetés megszerzéséhez, Emil Forsberg szabadrúgásánál azonban a kapufa kisegítette az oroszokat. Az 56. percben viszont már tehetetlen volt a Zenit védelme, Timo Werner sarokkal passzolt Brumának, aki higgadtan értékesítette a ziccert. Werner a 77. percben sokadik helyzetét már belőtte, ám a hajrában Domenico Criscito szabadrúgásból gyönyörűen lőtt Gulácsi kapujába, így fontos gólt szerzett a visszavágó előtt a Zenit.

A mérkőzésen csak 20 ezren voltak, a drukkerek sokallták a jegyárakat, így sokan távolmaradtak.

Gulácsinak esélye sem volt védeni:

A kijeviek 0-0-s első félidő után szereztek vezetést egy szép összjáték végén Rómában az 52. percben, ám szinte azonnal egyenlített Ciro Immobile, aki épp Kádár mellett tudott elfutni, mielőtt a kapuba lőtt. Még mindig csak a 62. perc következett, amikor ismét a Lazio volt eredményes, Felipe Anderson volt ezúttal a befejezőember. A kijeviek is egalizáltak, Moares a 79. percben állította be a 2-2-es végeredményt, azaz Kádárék kedvezőbb helyzetből várják a jövő heti visszavágót. A magyar játékos végig játszott, kapott egy sárgát a 69. percben lerántásért.

Bombagóllal mentette döntetlenre a meccset Moraes:

Ami a másik két mérkőzést illeti:

  • az Olympique Marseille 3-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót, a baszkok gólját természetesen Aritz Aduriz szerezte, egy büntetőt értékesített;
  • a Sporting a Plzent verte otthon 2-0-ra, Fredy Montero duplázott. A meccs legszebb megmozdulása Fabio Coentrao bámulatos gólpassza volt még az első találatnál.

Az álomgólpassz:

A játéknap többi meccséről pedig itt lehet olvasni:

Milánóban nyert az Arsenal, parádés gólt lőttek Madridban
Otthon került nehéz helyzetbe a Borussia Dortmund és a CSZKA Moszkva is. Az Európa Liga-nyolcaddöntők kora esti meccsei egy helyen.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

RB Leipzig (német) – Zenit Sznetpétervár (orosz) 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Bruma (56.), Werner (77.) illetve Criscito (86.)

Lazio (olasz) – Dinamo Kijev (ukrán) 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Immobile (54.), Anderson (62.) illetve Tsygankov (52.), Moraes (79.)
Piros lap: Garmash (pályán kívüli második sárga lap)

Olympique Marseille (francia) – Athletic Bilbao (spanyol) 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Ocampos (1., 57.), Payet (14.) illetve Aduriz (45+3. – 11-esből)

Sporting (portugál) – Viktoria Plzen (cseh) 2-0 (1-0)
Gólszerző: Montero (45+1., 49.)

Nyitókép: TIZIANA FABI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik