Foci

Újabb vereségével utolsó lett a női fociválogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott szerdán a finn csapattól, ezzel az utolsó helyen zárta a 12 csapatos Ciprus Kupa felkészülési tornát.

A Paralimniben rendezett szerdai mérkőzés 21. percében került hátrányba a magyar válogatott és bár ezután feljavult a mieink játéka, nem sikerült az egyenlítés. Fordulás után egy darabig még lett volna esély a gólszerzésre, de a finnek lassan visszavették az irányítást.

A magyarok múlt szerdán 2-0-ra kikaptak a Koreai NDK-tól, majd pénteken 1-0-ra a Dél-afrikai Köztársaságtól, hétfőn pedig 1-1-es döntetlent játszottak a szlovákokkal.

Rögtön a torna elején, Észak-Korea ellen óriási energiákat kellett mozgósítaniuk a lányoknak a helytállás érdekében, ez érezhetően sokat kivett belőlük, a torna végére fizikálisan, mentálisan és koncentrációban is az erőnk végére értünk. A nálunk magasabban rangsorolt csapatok ellen nehezen tudjuk kapott gól nélkül zárni a meccseinket, ezért nem fér bele a játékunkba, hogy sorra kihagyjuk a helyzeteinket, sajnos ma is három-négy komoly lehetőségünk maradt kihasználatlanul, így nem lehetett esélyünk a bravúrra.

– értékelt Markó Edina szövetségi kapitány.

A válogatott legközelebb április 5-én lép pályára, amikor a svédeket fogadja Szombathelyen vb-selejtezőn, majd négy nappal később Horvátországban folytatja a sorozatot.

Kiemelt fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik