Foci

Háromszor találta el a kaput a Juventus, de ez is elég volt

Sokáig továbbjutásra állt, mégis kiesett a Tottenham Hotspur a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzésen 2-2-es döntetlen született a Juventus otthonában, így az idegenben lőtt gólok száma is az angolok mellett szólt, s a visszavágón is a Spurs szerzett vezetést, amikor Szon Hung Min rosszul eltalált lövése bepörgött a kapuba 18 percnyi játék elteltével.

Az egész első félidőben az angol csapat dominált és annak ellenére is megérdemelten szerzett vezetést, hogy mindkét oldalon elmaradt egy adható tizenegyes: előbb Giorgio Chiellini kezezett a tizenhatoson belül, majd nem sokkal később Jan Verthongen rúgta föl Douglas Costát. A büntető mindkét esetben elmaradt.

Fordulás után is inkább a Tottenham uralta a játékot, azonban egy négyperces rövidzárlat eldöntötte a párharcot. Először a 64. percben Sami Khedira fejesénél bóbiskolt el a londoni védelem, amire így lecsapott Gonzalo Higuaín és egyenlített.

Néhány perccel később Paulo Dybala kapott egy passzt, amivel jól fordult le a védőkről, a százszázalékos helyzetét pedig nem hibázta el.

Ezután a Juventus teljesen visszaállt és tördelte a játékot, a Spursből pedig hiányzott az átütő erő. Az utolsó percekben két nagy helyzet is kimaradt, így végül a rutinos olasz együttes jutott a legjobb nyolc közé. Érdekesség, hogy a gólokon kívül egyetlen egy alkalommal találták el a kaput a vendégek.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Tottenham Hotspur – Juventus 1-2 (1-0)
Gólszerző: Szon 39. ill. Higuaín 64., Dybala 67.
Továbbjutott a Juventus 4-3-as összesítéssel.

Kiemelt fotó: Glyn KIRK/ AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik