Foci

Éjszakázás miatt lettek kegyvesztettek a Videoton alapemberei

Sokan felkapták a fejüket, amikor a Puskás Akadémia leigazolta a Videoton nigériai csatárát, Ezekiel Hentyt. Azt persze tudjuk, hogy Felcsúton a pénz nem akadály, és az sem titok, hogy a két klub szoros viszonyt ápol, viszont Henty ígéretesen kezdte fehérvári pályafutását, lendületes volt a pályán és duzzadt az erőtől.

A Lokomotiv Moszkvától a Transfermakt adatai szerint 500 ezer euróért, vagyis nagyjából 155 millió forintért támadó 5 gólt és 3 gólpasszt jegyzett az ősszel, ami vállalhatónak mondható.

A Vidinél mégis hagyták menni, és a Sport Plusz szerint ennek az áll a hátterében, hogy Henty és a bosnyák származású, de magyar állampolgársággal is rendelkező Suljic Asmir nem vetették meg a szórakozást a pesti éjszakában, amit a klubnál nem néztek jó szemmel.

Kettőjük közül Henty járt jobban, mert ő maradt az NB I-ben,

Suljic viszont a nyárig csak az NB III-ban szereplő második csapatban játszhat.

Pedig a Wisla Kraków már most vitte volna, de a Csakfoci azt írja, a lengyeleknek el kellett volna adniuk egyik legértékesebb játékosukat, de ez nem jött össze, így viszont nem tudták megvenni Suljicot – aki ezek után nyáron ingyen lesz az övék. A Wisla edzője egyébként az a Joan Carillo, aki 2015-ben bajnokságot nyert a Videotonnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik