Sport

Nigériai csatárral erősített a Felcsút

Ahogy arról hétfőn írtunk, a Puskás Akadémiánál felmerült, hogy kölcsönveszik Ezekiel Hentyt a Videotontól. Nos, a labdarúgó NB I-ben szereplő felcsúti csapat kedden hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 24 éves nigériai csatár náluk tölti a tavaszt.

„Örülök, hogy a Puskás Akadémiához kerültem a szezon végéig, annak pedig még inkább, hogy végre nem Denis Klinar ellen kell játszanom, hanem vele egy csapatban, mert ő egy nagyon technikás és gyors védő” – mondta Henty a pfla.hu-nak.

A nyáron a Lokomotiv Moszkvától – a transfermarkt.com szerint 500 ezer euróért – igazolt játékos a Videoton egyik legjobbja volt a szezon elején, aztán visszaesett a teljesítménye, majd arról lehetett hallani, hogy gondok vannak a hozzáállásával. Állítólag vitte volna a Slovan Bratislava is, ajánlottak érte sajtóhírek szerint 800 ezer eurót, de a Vidi ennyiért nem engedte el. 2020 nyaráig szóló szerződése van.

A Puskás Akadémia négy játékost is igazolt a télen, de nem magyar fiatalokat, hanem légiósokat: Henty előtt két szlovént, Denis Klinart és Dejan Trajkovskit, valamint az uruguayi Diego Gonzalo Vega Martínezt szerződtette a felcsúti focicsapat. Pintér Attila vezetőedző a szezon közben azzal magyarázta, hogy a mezőnyben a legkevesebb játékpercet épp a Puskás Akadémiánál kapták a magyar fiatalok, mert Felcsúton minden meccs élet-halál kérdés, meg, ha lenne tehetség, betenné a csapatba.

19 forduló után a Puskás Akadémia a nyolcadik a bajnokságban, négy ponttal vannak az utolsó előtti Balmazújváros előtt. A tök utolsó Mezőkövesd ellen kezdik majd meg a tavaszi szezont.

Fotó: pfla.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik