Foci

FA-kupa: a nap, amikor a kiscsapat megtréfálta a nagyot

Ez Anglia: a harmadosztályú Rochdale AFC a kupában tök egyenrangú ellenfele volt a BL-ben parádézó Tottenham Hotspurnek. Újrajátszás következik.

A Tottenham kedden még négygólos krimiben ikszelt (2-2) a Juventus otthonában a Bajnokok Ligájában, ezért vasárnap  erősen tartalékosan állt ki a harmadosztályú Rochdale ellen az FA-kupában. Mondjuk nyilván sok csapat szeretne olyan második sort, ahol a spanyol válogatott Llorente rohamozza az ellenfél kapuját, vagy a télen a PSG-től megszerzett Lucas Moura uralja a középpályát…

Hiába a nagy nevek, azok a játékosok, akik kevesebbszer jutnak szóhoz év közben, akik játékhiánnyal küzdenek, akik nincsenek összeszokva, azok meg sem közelítik hatékonyságban a stabil kezdőt.

Ettől még ezt, a labdarúgás világában alapvetésként kezelt tételt szem előtt tartva is elég gáz, hogy a találkozó első félideje után a Rochdale AFC vezetéssel vonulhatott pihenőre (1-0).

Kínosan érezhette magát Mauricio Pochettino mester is a kispadon, mert Dele Allit, Lamelát és idővel a nagy Harry Kane-t is pályára vezényelte. Fel is pörgött a Tottenham. Előbb az 59. percben Moussa Sissoko kiugratása után Lucas Moura emelt a hálóba, majd a 88. percben Harry Kane talált a Alli által kiharcolt büntetőből (1-2).

A Tottenham szurkolók már elkönyvelték a negyeddöntőbe jutást, de nem úgy a hazaiak: a hosszabbítás utolsó percében, a 94-ben  a hazaiak támadója Steve Davies átvett egy beadást és tíz méterről a bal alsó sarokba vágta (2-2).

Íme:

A Tottenham sorozatban másodszor kényszerül újrajátszásra az FA-kupában, az előző körben a Newport ellen is csak másodjára lett meg a továbbjutás Mauricio Pochettino együttesének.

FA-kupa, nyolcaddöntő, eredmény:

Rochdale AFC (III.)–Tottenham Hotspur 2–2
Újrajátszás következik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik