Foci

Pitét evett a kispadon, az angol szövetség vád alá helyezte

A tavasz legnagyobb meglepetése volt az, amikor az angol ötödosztályú Sutton United eljutott az FA-kupa nyolcaddöntőjéig, ahol végül csak az Arsenal tudta megállítani. A meccset követően viszont távozni kényszerült a Sutton kapusa, a testalkata és a kora (45) miatt a brit média akkori kedvence, Wayne Shaw. Shaw bűne az volt, hogy a meccs hevében a kispadon jól látható módon elfogyasztott egy pitét. Sokan nem értették, miért ez a nagy felhajtás, hiszen a kapus csak evett egy jót, de most a kapus ellen az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) hivatalosan is megvádolta sportfogadás befolyásolása miatt.

A vizsgálatok szerint ugyanis Shaw szándékosan, a fogadásokról tudva falatozott a kispadon, így hozzájárult a sportfogadó játékosok pénzmozgásához. Az Arsenal ellen a fogadóirodák 8 az egyhez adták az esélyét annak, hogy a pályára végül nem lépő Shaw eszik valamit a meccs közben. A helyzetét nem könnyíti meg az sem, hogy bevallotta, tudott arról, hogy lehet rá és a pitéjére tenni, de szerinte csak vicc volt az egész.

Azt mondták, mi, játékosok nem fogadhatunk a meccseinkre. Nem akartam én senkinek segíteni vagy ártani, az egész csak egy vicc volt, és éhes is voltam éppen.

– így védekezett a megvádolt kapus.

Az viszont nem sokkal később kiderült, öt számjegyű összeget fizettek ki fontban a szerencsejátékosoknak azután, hogy a kapus beleharapott a pitébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik