Foci

Bajnokok Ligája: négygólos krimi volt a Juve-Tottenham, hengerelt a City

A Juventus a 9. percben már 2-0-ra vezetett a Spurs ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ám hiába az előny, az angolok végül 2-2-es döntetlent harcoltak ki. A duplázó Gonzalo Higuaín kihagyott egy tizenegyest. Közben a Manchester City átgázolt a Baselen.

Juventus – Tottenham 2-2

A meccs előtt arról faggatták Massimiliano Allegrit, hogy Gonzalo Higuaínt vagy Harry Kane-t tartja jobb csatárnak, a Juventus vezetőedzője pedig az argentint mondta. Ez minden bizonnyal jól esett játékosának, aki már a második percben góllal hálálta meg a bizalmat, a leshatárról indulva, kapásból lőtte a kapuba a labdát Miralem Pjanic okos szabadrúgása után. Higuaín nem sokkal később duplázott, egy tizenegyest értékesített magabiztosan, a 9. percben már 2-0 volt.

Beletelt egy kis időbe, míg a Tottenham összekapta magát, az angolok kicsit nehezen vették fel a tempót. A 26. percben szépíthettek volna, Kane közeli fejesét azonban védte Gianluigi Buffon. A túloldalon Higuaín lőhette volna meg a harmadikat, de ziccerben a kapu mellé bombázott. Nem jött ki jól ebből a Juve, mert a londoniak egyre inkább átvették az irányítást, majd Kane találatával szépítettek. Higuaín még egy tizenegyest rúghatott a szünet előtt, de a lécre bombázott.

Az összefoglaló:

A második félidő elején inkább a Juventusnak voltak nagyobb lehetőségei, de Hugo Lloris állta a sarat. Kezdett egy kicsit leülni a tempó, amikor veszélyes helyről, a tizenhatos előteréből lőhetett szabadrúgást a Tottenham, Christian Eriksen lapos lövéssel mattolta Buffont. A 71. percben járt ekkor a mérkőzés, a hátralévő időben pedig már nem változott az eredmény, úgyhogy a Tottenham várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Juventus (olasz) – Tottenham Hotspur (angol) 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Higuaín (2., 9. – 11-esből) illetve Kane (35.), Eriksen (71.)

Basel – Manchester City 0-4

Fotó: Europress/AFP/Sebastien Bozon

A nyolcaddöntők legsimább párharcának tartja ezt mindenki, az angolok pedig elég hamar bizonyították, hogy valóban nem lesznek gondjaik a svájciak ellen. A Premier League listavezetője az első félidőben három védekezési hibát használt ki, már a 23. percben 0-3 volt az állás.

A második félidő elején Ilkay Gündogan lőtte meg második gólját a meccsen, majd az 57. percben beállt az a Leroy Sane, akiről sérülése után az a hír járta, hogy majd egy hónapot ki kell hagynia – 11 nap után lépett pályára ismét.

Az összefoglaló:

Bár volt pár lehetősége, nem tudott szépíteni a Basel és a City sem lőtt már több gólt. A manchesteriek alighanem már egy mérkőzésen eldöntötték a továbbjutást.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

FC Basel (svájci) – Manchester City (angol) 0-4 (0-3)
Gólszerzők: Gündogan (14., 53.), Silva (18.), Agüero (23.)

Nyitókép: Europress/AFP/Marco Bertorello

Ajánlott videó

Olvasói sztorik