Foci

Az Arsenalnak és a Milannak nem kell már izgulnia, a Dortmund óriási meccset fordított meg

A Bajnokok Ligája csúcsmeccseinek árnyékában az Európa Liga is feléledt a téli álomból, és bár a második számú sorozatnak érezhetően kisebb a presztízse, azért a legjobb 32 között olyan klubok  maradtak állva, mint az Arsenal, az Atlético Madrid, a Milan, a Dortmund vagy a Napoli.

Az első meccsek után az Arsenal és a Milan is páholyban érezheti magát, a londoniak a svéd Östersundot, az olaszok a bolgár Ludogorecet intézték el 3-0-ra.

Az Arsenal kapusa, Ospina a hosszabbításban tizenegyest védett, de ha 3-1-gyel utazott volna haza az Arsenal, az sem rázta volna meg.

A Milan sokat nem mutatott az első félidőben a Ludogorec ellen, de az idény nagy felfedezettje, a súlyos eurómilliókért megvett támadókat elhomályosító Cutrone befejelte Calhanoglu beadását, majd a második félidőben Rodríguez lőtt be egy büntetőt, Borini gólja pedig már csak azoknak számított, akik kétgólos hendikeppel tették meg a Milant.

A két legizgalmasabb meccset Nizzában, illetve Dortmundban vívták. A francia Riviérán sokáig Balotelli volt a király, aki félóra alatt duplázott, de a második félidőben ellopta a show-t Manuel Fernandes, aki egy mesterhármassal a Lokomotiv Moszkvát hozta kedvezőbb helyzetbe. A meccs akkor vett nagy fordulatot, amikor a hazaiaknál Coly egyből piros lapot kapott, a tíz emberrel játszó Nice pedig tíz perc alatt két gólt is kapott.

Az Atalanta Dortmundban vitézkedett, a 65. percig 2-1-re vezettek a bergamóiak, majd jött a Chelsea-től igazolt Batshuayi, aki két góljával megfordította a meccset, és így új klubjában három meccs után öt találatnál jár.

Európa Liga, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzések:

Olympique Marseille (francia) – Braga (portugál) 3-0 (1-0)
Östersund (svéd) – Arsenal (angol) 0-3 (0-2)
Ludogorec (bolgár) – AC Milan (olasz) 0-3 (0-1)
Real Sociedad (spanyol) – Red Bull Salzburg (osztrák) 2-2 (0-1)
Szpartak Moszkva (orosz) – Athletic Bilbao (spanyol) 1-3 (0-3)
OGC Nice (francia) – Lokomotiv Moszkva (orosz) 2-3 (2-1)
Borussia Dortmund (német) – Atalanta (olasz) 3-2 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik