Foci

Szerencsés gólokkal fordított a Real Madrid a csúcsrangadón

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában valószínűleg legjobban várt párosítása volt a PSG madridi vendégjátéka. Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok, sok izgalmas helyzet alakult ki, de gól csak a 33. percben esett először. Eddigre visszavettek a csapatok a tempóból, főleg a Real Madrid tartogatta a labdát, ám egy gyors kontra végén Neymar sarkazása után Adrien Rabiot szerzett vezetést.

Még a félidő vége előtt egyenlített Zinedine Zidane együttese: Toni Kroos után nyúlt Giovani Lo Celso, a német középpályás pedig nagyon rutinosan feldobta magát. A játékvezető habozás nélkül tizenegyest ítélt, a büntetőt pedig Cristiano Ronaldo a kapu jobb oldalába bombázta.

Fordulás után is főleg a spanyolok nyomtak, Alphonse Areola kapusnak jócskán volt lehetősége bebizonyítani, hogy remek kapus. Neymar a bal szélről tört be sokszor veszélyesen, Dani Alves a jobb szélen egészen magasan feltolva játszott.

A különbséget végül egy remek cserének, Marco Asensio jelentette. A villámgyors támadó a kifárasztott francia védelmet az őrületbe kergette, egy bal oldali elfutás végén középre lőtt labdáját – milyen a kapus sors – Areola pont Ronaldo térdére tenyerelte.

Néhány perccel később megint egy balról érkező labdából volt eredményes a Real, Marcelo furcsán eltalált lövéséből alig látott bármit is a PSG kapusa, így nem tudott védeni. A vége így 3-1 lett, a Paris Saint-Germain rendkívül nehéz helyzetbe került.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, Nyolcaddöntő, első mérkőzés

Real Madrid – PSG 3-1 (1-1)
Gólszerző: Ronaldo 44., 83., Marcelo 86. ill. Rabiot 33.

Fotó: AFP / GABRIEL BOUYS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik