Élő Foci

Bajnokok Ligája: Real Madrid-Paris Saint-Germain élőben

A Bajnokok Ligájának legjobban várt párosítása egyértelműen a meglepetésre csak második helyen továbbjutó Real Madrid és a 2017 nyarán alaposan megerősített PSG összecsapása.

BL: elbukik-e a Real Madrid az U-betűben?
Előrehozott döntőt rendeznek a Bajnokok Ligájában. Másképp: most vagy soha, azaz a PSG és Neymar a Real és Ronaldo ellen vizsgázik.

A kétszeres címvédő legnagyobb ellenfele saját maga, nem találják idén a tavalyi lehengerlő játékukat a spanyolok, a franciák viszont Neymarral és Kylian Mbappéval rohamozzák majd a kaput.

Tavaly a Paris Saint-Germain éppen a nyolcaddöntőben búcsúzott, ráadásul spanyol klub ellen: az FC Barcelonát hazai pályán 4-0-ra verték, de a túlságosan védekező felfogásban pályára küldött PSG meglepetésre 6-1-es vereséget szenvedett a Camp Nouban.

A kezdőcsapatok alapján tanult hibájából a csapat, hiszen három csatárral állnak föl a vendégek, így rendkívül izgalmas, akár sok gólos mérkőzésre van kilátás.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

REAL MADRID (spanyol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 3-1 (1-1)
Gólszerző: Ronaldo 44., 82., Marcelo 86. ill. Rabiot 33.

Real Madrid: K. Navas – Nacho, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Kroos, Casemiro – Isco, Benzema, C. Ronaldo.
Vezetőedző: Zinédine Zidane
A kispadon: Casilla (k), Bale, T. Hernández, L. Vázquez, Hakimi, Asensio, Kovacic
PSG: A. Areola – Dani Alves, Marquinhos, Kimpembe, Berchiche – Verratti, Lo Celso, Rabiot – Mbappé, Cavani, Neymar.
Vezetőedző: Unai Emery
A kispadon: Trapp (k), T. Silva, Di María, Meunier, L. Diarra, Draxler, Pastore

Nem bírnak Asensióval

Meunier kapott sárgát mert legyalulta a hazaiak fiatal játékosát. Egyszerűen nem tudják tartani a villámgyors támadót.

Még egy szerencsés gól

Kiszakad a gólzsák? Marcelo kapásból lőtt el egy labdát, de szinte combbal. Csakhogy Marquinhostól alig látott valamit Areola, így hárítani nem tudott. Nem szép gól, de akár a párharcról is dönthet.

Micsoda mázli volt! 2-1

Nem volt benne nagyon, de vezet a hazai együttes: Marco Asensio kapott bal szélen labdát, amit egy csel után középre is lőtt, a kivetődő Areola pedig pont Cristiano Ronaldóra pattintotta. Nincs sok ideje a PSG-nek.

Kettős csere hazai oldalon

Lucas Vasquez és Marco Asensio jött be Casemiro és Isco helyett, ez taktikai változtatással valószínűleg nem jár.

Most a PSG az úr

Főleg a vendégek birtokolják a labdát, ritkán alakítottak ki helyzetet, de ha mégis eljutottak lövésig, az igen veszélyes volt. Többször is Varane blokkja volt kulcsfontosságú, ám a 75. percben alig maradt le egy keresztbe lőtt labdáról az előrehúzódó Dani Alves. Centiken múlott, de marad az 1-1.

Majdnem bírót is kellett cserélni

Neymar keresztezésébe alaposan belenézett Gianluca Rocchi, úgyhogy a játékvezetőt kellett ápolni. Pont ott találta el a brazil, ahol a fülese is be van dugva, tényleg fájhatott…

Cserél Zidane is

A Real Madridnak nagyon kéne a győzelem, ennek érdekében jön Benzema helyére Gareth Bale a padról.

Jönnek sorban a változtatások

Edinson Cavani helyett Thomas Meunier jön. Az uruguayi nem sok vizet zavart, egy helyzete volt de azt kihagyta. Talán már a védekezésre fókuszálnak a franciák.

dé ja vu

Nyom, nyom a Real Madrid, de érdemi akcióig nem jut el, illetve eljutna, ha nem futnának rendszeresen lesre Ronaldóék. Volt már ilyen az első félidőben is.

Mbappé szerezhetett volna vezetést

Remekl hozta föl a labdát a PSG középpályája, Le Celso ugratta ki aztán bal szélen Neymart, aki a tizenhatoson keresztül lőtt passzal hozta helyzetbe Kylian Mbappét. A francia ravaszul, Varane lábai közt lőtt kapura, de Navas hárított.

Elkezdődött a második félidő

Nem estek egymásnak olyan keményen a csapatok, mint az első játékrészben, de Marcelo varázsolt egyet. Az első két percben a madridiak voltak aktívabbak, de ez önmagában nem sokat jelent.

Vége a félidőnek

Ennek talán a vendégek örülnek jobban, mert az utolsó pillanatban egyenlített a Real.

Ronaldo bevágta, 1-1

A portugált hiába próbálták lézerrel megzavarni a párizsiak, Cristiano Ronaldo a jobb alsóba vágta ellenállhatatlanul a labdát. Areola érezte, de ezt a lövést nincs ember, aki kivédené.

Tizenegyeshez jut a Real!

Úgy tűnt Areola verhetetlen szerda este, azonban Lo Celso visszarántotta Toni Kroost, az olasz játékvezető pedig habozás nélkül büntetőt ítélt. Jön Ronaldo…

Ó, mit hagyott ki Ronaldo!

Yuri Berchiche került bajba és középre passzolt labdáját elcsente Cristiano Ronaldo, ám lövése csúnyán kapu fölé szállt. Ebben sokkal több volt! Ezután Cavani került ordító helyzetbe, de Casemiro óriási mentésének hála csak szöglet lett az akció vége.

Vezet a PSG

A kipattanó labdát Rabiot higgadtan lőtte a kapuba. Kylian Mbappé tette középre a labdát, Cavani szándékosan elengedte, Neymar pedig okosan továbbsarkazta a második hullámban érkező Rabiot elé, aki félmagasan a kapu bal oldalába lőtt, megszerezve ezzel élete első BL-gólját.

Egy helyzet mindkét oldalon!

Neymar bal szélről cselezett középre, de túlvariálta a dolgot, így fel tudtak szabadítani a hazaiak és Marcelon zseniálisan indított saját térfeléről Ronaldót. A portugál egy az egyben vezethette kapura a labdát, de Areola szenzációsan védte a nem túl jól helyezett lövést. Marad a 0-0

Lo Celso is besárgul, ráadásul...

Isco agresszíven labdát szerzett, az argentin Giovani Lo Celso pedig csak szabálytalanul tudta szerelni olyan húsz méterre a kaputól. A szabadrúgást Cristiano Ronaldo kapu fölé lőtte

Vége a nagy rohanásnak

Visszavettek a csapatok a tempóból, főleg a Real Madridnál van a labda, a PSG pedig visszahúzódva inkább a védekezésre koncentrál.

Az első sárga lapot Neymar kapta

Hátulról rúgott bele csúnyán Nachóba, teljesen fölösleges szabálytalanság volt a felezőnél. Valószínűleg egy törlesztés lehetett az első néhány percben ugyanis pont a spanyol rúgta meg Neymart.

Azért magához tért már a PSG is

Bal szélen többször sikerült veszélyes támadást vezetnie a vendégeknek, ám egyszer Yuri Berchiche lőtt éles szögből mellé, a 13. percben pedig Raphael Varannak kellett becsúszva megakadályoznia, hogy százszázalékos helyzetbe kerüljön Edinson Cavani.

Olvasói sztorik