Foci

A PSG braziljával erősített a Tottenham

Lucas Moura 25 millió fontért érkezik, öt és fél évre írta alá.

Európa focicsapatai azért nem járnak rosszul azzal, hogy a Paris Saint-Germain folyton nagybevásárlást tart, mert így például olyan labdarúgók válnak létszámon felülivé, mint a brazil Lucas Moura. A 25 éves szélső 2013 januárjában érkezett a párizsiakhoz (a Manchester United és az Inter is vitte volna), hamar alapember lett, összesen 228 mérkőzésen játszott és 45 gólt szerzett, 16 trófeát nyert a csapattal, közte zsinórban négy francia bajnoki címet.

Ebben a szezonban viszont mindössze 72 percet volt a pályán a bajnokságban, öt bajnokin hozta ezt, mindegyiken a kispadról szállt be. Egy gólt és egy asszisztot így is jegyzett.

Szinte biztos volt, hogy váltani fog a télen, egy ideje pedig már össze is hozta a sajtó a Tottenhammel. A téli átigazolási szezon utolsó napjáig kellett várni a bejelentésre, és tényleg a londoniakhoz került.

A hírek szerint 25 millió fontot fizetett érte a Spurs, öt és fél évre írt alá. Az Arsenal, a Manchester United és a Nantes is vitte volna, de ők hoppon maradtak.

Nyitókép: Europress/AFP/Franck Fife

Ajánlott videó

Olvasói sztorik