Foci

Messi elmondta, mitől lett jobb a Barca Neymar nélkül

Amikor a nyáron a Barcelona világrekordot jelentő 222 millió euróért eladta a PSG-nek Neymart, sokan találgatták, milyen is lesz a katalán óriási a brazil nélkül.

Az idény első trófeáját nagyon simán elbukta a Barca, a Real elleni Szuperkupa-döntőben otthon is, idegenben is kénytelenek voltak fejet hajtani Lionel Messiék a tavasszal a bajnokságot és a BL-t is behúzó Real Madrid előtt.

A Bernabéuban rendezett és 2-0-ra elvesztett visszavágó óta a Barca 32 mérkőzést játszott, ezeken a mérlege: 25 győzelem, 6 döntetlen, 1 vereség.

A csapat 11 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, nyolcaddöntős a BL-ben és elődöntős a Király-kupában, amelyet egymás után negyedszer nyerhet meg.

A számok alapján tehát nyugodtan mondhatjuk, Neymar távozása nem rengette meg a Barcát.

Neymar nélkül nagyobb az egyensúly a csapaton belül. A távozásával megváltozott a játékunk, a támadópotenciálunk némileg csökkent, viszont védekezésben stabilabbak lettünk. Most nagyon fel vagyunk fegyverkezve a középpályán, és ezáltal a védelmünk is erősebb

– nyilatkozta Messi a World Soccernek adott interjúban.

A Barca a BL-ben a Chelsea-vel nyolcaddöntőzik majd, de az argentin a sorozat favoritjaként inkább a Manchester Cityt emlegette, majd hozzátette, hogy a PSG, a Real és a Bayern München is hasonló eséllyel indul harcba a végső győzelemért. Amivel sok újdonságot nem mondott, mert ezt nagyjából tudtuk mi is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik