Foci

A Barca megúszta az égést a kupában, Coutinho bemutatkozott

Az Atlético Madrid és a Real Madrid számára megoldhatatlan feladatot jelentett a spanyol Király Kupa negyeddöntőjéből való továbbjutást, előbbit a Sevilla, utóbbit a Leganes ejtette ki. Csütörtökön a címvédő Barcelonán volt a sor, hogy elkerülje az égést, az Espanyol ellen 1-0-s hátrányból vártak a hazai visszavágót.

A mérkőzés előtt búcsúztatta el a csapat Javier Mascheranót, aki bő hét év és 17 közösen elnyert trófea után távozik a csapattól. Az argentin a kínai Hopej csapatához szerződött.

A meccsen hamar sikerült eltüntetni az egygólos különbséget, Luis Suárez már a 9. percben betalált. Amikor Lionel Messi megpattanó lövése is a barcelonai rivális kapujában kötött ki a 25. percben, akkor már a Barca volt előny az összesítésben.

A Barca góljai:

A 68. percben jött el a nagy pillanat, bemutatkozott a tél sztárigazolása, Philippe Coutinho is, Andrés Iniesta helyére állt be. A Barca közben többször is lezárhatta volna a meccset, de mivel nem jött össze az újabb gól (Messi kétszer is a kapuft találta el), így a lefújásig nyílt volt a küzdelem.

Az idő lepergett, a Barcelona 2-0-ra nyert, úgyhogy bejutott a négy köz. A már említett Sevilla és Leganes mellett még a Valencia lesz ott az elődöntőben.

Eredmény – Király Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Barcelona – Espanyol 2-0 (2-0)

Gólszerzők: Suárez (9.), Messi (25.)

Továbbjutott: a Barcelona, 2-1-es összesítéssel.

Nyitókép: Europress/AFP/Lluis Gene

Ajánlott videó

Olvasói sztorik