Foci

Gondok vannak a Hertha egyik játékosával, Dárdai elbeszélget vele

Nagy reményekkel érkezett a nyáron Mathew Leckie a Hertha BSC labdarúgócsapatához, az ausztrál középpályás négy gólt és egy gólpasszt szerzett a szezon első felében, úgyhogy igazolta, miért is volt érdemes őt leigazolni az Ingolstadtól 3 millió euróért. A teljesítménye látványosan visszaesett az ősz második felére, elveszítette a helyét a csapatban és most már arról ír a Berliner Zeitung, hogy Dárdai Pál külön el fog beszélgetni játékosával.

A mért értékei és a súlya teljesen rendben van. De nem olyan lelkes, a testbeszéde is megváltozott

– mondta a Hertha magyar vezetőedzője, aki napi szinten szokott beszélgetni a játékosaival, de többnyire csak apróságokról, Leckie-vel azonban most más lesz a helyzet.

A 26 éves középpályásnak is érdeke, hogy összekapja magát, oszlopos tagja az ausztrál válogatottnak, amely kijutott a 2018-.as világbajnokságra, Franciaország, Peru és Dánia lesz az ellenfelük a C csoportban. Ha nem sikerül állandósítania a helyét a Herthában, arra rámehet a vb-szereplése is.

A Hertha BSC szombaton játssza első idei tétmeccsét, az ellenfél a Stuttgart lesz. A berliniek a tizedik helyen teleltek a Bundesligában.

Fotó: Europress/DPA/Soeren Stache

Ajánlott videó

Olvasói sztorik