Foci

Dárdai fia olyan gyorsan fut, hogy csak biciklivel lehet utolérni

A német labdarúgó-bajnokság mostani szezonja ugyan csak a jövő héten folytatódik, ne higgye senki, hogy a Bundesliga-csapatok lazítanak. Épp ellenkezőleg, megy a téli felkészülés ezerrel, erről nyilatkozott Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője is a Bildnek.

A fiúk kaptak három nap pihenőt, aztán folytatódott a munka a fitneszedzőink tervei szerint. Az elmúlt napokban láttam, hogy a fiam, Palkó hányszor, mennyit és milyen gyorsan futott. Komolyan mondom, csak biciklivel tudtam követni. Nagyszerű munkát végeznek. Fittebbek vagyunk, mint valaha

– mondta a Bildnek Dárdai, aki Magyarországon töltődött fel a szünetben.

Féltávnál, azaz 17 fordulót követően a Hertha a tizedik a bajnokságban, viszont pozitívum, hogy két győzelmük volt a téli szünet előtt. Dárdai szerint kulcsfontosságú lesz az első 2018-as mérkőzésük, amit majd Stuttgartban játszanak január 13-án.

„Meghatározó mérkőzés lesz. Ha nyerünk Stuttgartban, akkor előre tekinthetünk, ha veszítünk, akkor viszont a mögöttünk lévőket kell figyelni majd. Az egész szezon egy nagy küzdelem eddig. 24 pontunk van és a tizedikek vagyunk. A Bundesliga és az Európa Liga-szereplés együtt leszívott minket az ősszel. Viszont a fiatal játékosainak sokat fejlődtek, gyűjtötték a tapasztalatokat. Ha szereznénk még 24 pontot, elégedett leszek. De a tavaszi szezonunknak jobban kell sikerülnie az őszinél” – mondta Dárdai Pál.

Nyitókép: Europress/dpa/Annegret Hilse

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik