Foci

Ribéry: Ronaldo ellopta az Aranylabdát tőlem

Érdekes interjút adott Franck Ribéry, amelyben elárulta, hogy teljesen igazságtalanul kapott Cristiano Ronaldo Aranylabdát 2013-ban. A Bayern München játékosa egyértelműen saját magának adta volna az elismerést, ezért úgy érzi, mintha meglopták volna. Érvelését arra támasztja, hogy “triplázott” a bajorokkal 2013-ban: megnyerte a német bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is csapatával.

Olyan érzés volt, mintha megloptak volna. Felfoghatatlan. Minden trófeát megnyertem, ennél nem lehetett jobban szerepelni, vagy többet tenni. Igazságtalanság történt!

– mondta a francia támadó.

Az érzelmes kinyilatkoztatás során azért kiderült, hogy a szélső nem portugál kollégájára haragszik, hanem a saját hazájára. Ribéry szerint a francia sajtó ellene volt, amiért a 2010-es világbajnokságon csúnyán leszerepelt a válogatott. Ebben az évben egyetlen pontot gyűjtöttek az európaiak: Mexikó, Uruguay, sőt még Dél-Afrika is előttük végzett a csoportban. Ribéry szerint ő lett a bűnbak.

Az ország nem állt mögöttem. A saját szememmel láttam, hogy a franciák azt mondják, Cristianónak kellene nyernie. A portugálok vajon akarták, hogy Ribéry, vagy Messi nyerjen? Nyilván nem. Valakit hibáztatni kellett 2010 után és országszerte arról cikkeztek, hogy én vagyok a probléma, vagy a szüleim. Sosem bocsátom meg a francia sajtó tagjainak, amit tettek velem. Örökre seb marad, átléptek egy határt.

A francia szélső később már az esélyesek közé sem került. A 34 éves játékosnak nyáron jár le a szerződése a bajorokkal, akiket 2007 óta erősít.

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik