Foci

Ronaldo már megint bevágta a durcát

Nyáron hetekig arról szóltak a hírek a spanyol lapokban, hogy Cristiano Ronaldo távozni akar a Real Madridtól, aztán persze maradt minden a régiben, és a portugál klasszis vezérletével a csapat megnyerte a klubvilágbajnokságot, valamint az európai és a spanyol Szuperkupát, igaz, a MU elleni meccsen csak a 83. percben szállt be csereként, és addigra már kialakult a 2-1-es végeredmény.

Bár a bajnokságban sem Ronaldónak (12 meccsen 4 gól), sem a Realnak nem ment az ősszel, a BL-ben továbbjutott a csapat, Ronaldo ahogy tavasszal, az egyenes kieséses szakaszban, úgy a mostani csoportkörben is szórta a gólokat, és pár hete begyűjtötte a legnagyobb presztízsű egyéni díjat, pályafutása ötödik Aranylabdáját.

Úgy tűnt tehát, minden rendben, ennek ellenére most ismét Ronaldo-ügy van Madridban, a Daily Record nevű lap legalábbis azt írja, hogy megromlott a viszony a játékos, valamint a Real elnöke, Florentino Pérez között.

Ronaldo azt kérte, hogy a tavaly, az új szerződés aláírásakor megállapított 1 milliárd eurós kivásárlási árat 100 millió euróra módosítsa a klub.

Nem kell mondanunk, hogy a 100 millió euró egy Paris Saint-Germainnek vagy egy Manchester Unitednek is aprópénz, márpedig mindkét klubot összehozták már többször is Ronaldóval.

Aki állítólag azon húzta fel magát, hogy a PSG-nél busásan megfizetett Neymar mellett a Barcelonával hosszabbító Lionel Messi is jobban keres nála, az argentin hetente 640 ezer eurót kap, míg Ronaldónak 400 ezer euró körüli fizetést folyósít a Real.

A pénz mellett még azért akadt ki Ronaldo Pérezre, hogy az elnök az Aranylabda-díjátadón udvarolt egy sort Neymarnak, mondván, a brazil a Realban játszva a világ legjobbja lehetne.

Ronaldo szerződése 2021-ig szól a Realnál, amellyel 2009-es érkezése óta

BL-ből, klubvébéből és európai Szuperkupából hármat, bajnokságból, Király-kupából és spanyol Szuperkupából kettőt nyert.

Kiemelt fotó: OSCAR DEL POZO / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik