Foci

Klopp: Mindent megtettünk azért, hogy Coutinho maradjon, de ő el akart igazolni

Bár még csak január eleje van, alighanem megkötötték a téli átigazolási szezon legnagyobb transzferét: a Barcelona 160 millió euró körüli összegért (plusz bónuszok) leigazolta Philippe Coutinhót a Liverpooltól. Ez új brit rekord.

Nem titok, hogy Philippe már július óta elvágyott, amióta a Barcelona először bejelentkezett érte

mondta a Liverpool honlapjának Jürgen Klopp, a Vörösök vezetőedzője, kiemelve, hogy bár el akart igazolni, a brazil játékos keményen dolgozott edzéseken és jó játékkal segítette csapatát az ősszel.

Nyáron mindenképpen itt akartuk tartani, hogy aztán hátha meg tudjuk győzni a maradásról a terveinkkel. Biztosíthatom a szurkolókat, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy bebizonyítsuk neki: itt is olyan szép jövő rá, mint Barcelonában. Ő azonban mindenképpen Barcelonába akart igazolni, nem tudtuk már mivel maradásra bírni.

A 25 éves támadó a Vasco da Gamában nevelkedett, onnan igazolta le az Internazionale. Visszatért a Vascóhoz kölcsönben és játszott az Espanyolban is egy kicsit, a Liverpool aztán 2013 januárjában közel 10 millió euróért igazolta le. Összesen 202 mérkőzésen játszott a Poolnál és 54 gólt szerzett.

A klubnak öt év alatt sikerült tizenhatszorosára pumpálni az árát.

Nyitókép: Jan Kruger/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik