Foci

Kilökték a liverpooli csatárt a nézőtérre, óriási balhé lett belőle – videó

Liverpooli rangadót rendeztek pénteken a labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában, a hazai pályán játszó Pool a 75 millió fontért igazolt, ezen a mérkőzésen debütált Virgil van Dijk fejesével győzte le az Evertont és jutott tovább. Nem csoda, ha mindenki erről a mérkőzésről beszél, de nem csak emiatt, hanem egy első félidőben történt kakaskodás miatt is.

A 40. percben járt az összecsapás, a hazaiak csatára, Roberto Firmino és a vendégektől Mason Holgate sprintelt egy labdáért, amikor a védő az oldalvonal felé közeledve meglökte a brazilt, aki a reklámtábla felett kiesett a nézők közé. Firmino rendesen felhúzta magát, visszatérve a pályára pedig valamit beszólt Holgate-nek, aki ezt előbb szóvá tette a játékvezetőnek, majd utána a csapattárainak kellett lefognia.

A lökés és utána a szóváltás:

A Guardian cikke szerint Firmino kirohanása közben rasszista jelzővel illette riválisát.

Bár Holgate érthetetlen módon még csak sárga lapot sem kapott a sportszerűtlen lökése miatt, az a megmozdulás és Firmino beszólása is bekerült a játékvezetői jegyzőkönyvbe. Az angol szövetség jelezte: vizsgálatot indítanak az incidens kapcsán.

Europress/AFP/Paul Ellis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik