Foci

Győztes góllal mutatkozott be a Liverpool új hátvédje

Az angol FA Kupában pikáns párosítás jött össze: a Liverpool FC a városi rivális Everton ellen játszott pénteken. Az általában nagyon feszült hangulatú meccseket hozó derbi ezúttal egy rendkívül unalmas találkozóba torkollott, melyen végül a Vörösök diadalmaskodtak 2-1-re.

Először a 34. percben szereztek vezetést a hazaiak, amikor Adam Lallana esett indokolatlanul hatalmasat a tizenhatoson belül, ám Robert Madley játékvezető megette a színészkedést és megítélte a tizenegyest. James Milner higgadtan a kapu közepébe lőtt.

Fordulás után is picit többet volt a labda a Poolnál, de továbbra sem rágtuk le a körmünket az izgalomtól, ám a 67. percben váratlanul egyenlített az Everton. Ademola Lookman kapott labdát a bal szélen, befelé cselezett, majd Philip Jagielkához tálalt, a védő azonban inkább a második hullámban érkező Gylfi Sigurdssonnak készítette le lövésre. Az izlandi szépen kilőtte a bal alsó sarkot.

A csattanó azonban a legvégére maradt, a világ legdrágább hátvédje, a debütáló Virgil van Dijk érkezett tökéletes ütemben és befejelte a győztes találatot, amivel továbbjutott a Liverpool az FA Kupa következő fordulójába.

A nap másik mérkőzésén a Manchester United nehezen törte fel a Derby County védelmét, de végül nyerni tudott 2-0-ra.

Eredmények – FA Kupa, a 32 közé jutásért

Liverpool–Everton 2–1
Gólszerző: Milner 35., Van Dijk 84., ill. Sigurdsson 67.

Manchester United–Derby County 2–0
Gólszerző: Lingaard 84., Lukaku 90.

Fotó: AFP / Paul Ellis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik