Foci

BL-csapatok is bejelentkeztek a Haladás középpályásáért

A Szombathelyi Haladásban idén apránként egyre fontosabb láncszemmé vált egy mindössze 17 esztendős fiatalember, Kiss Tamás. Teljesítményére nemcsak itthon figyeltek föl, hanem külföldön is. A középpályásért tolonganak a klubok, nem is akármilyenek: a Bajnokok Ligájában veretlenül csoportgyőztesként záró török Besiktas és szintén legjobb 16 közé jutott Sahtar Doneck is csak arra vár, mikorra foglalhat repülőjegyet a játékosnak.

Tizenhat évesen a felnőttek között lődözi a gólokat
A Szombathelyi Haladásban egy 16 éves srác verekedte be magát a kezdőcsapatba. Az új edző irányítása alatt egyre többet játszik, sőt már két gólt is lőtt az NB I-ben.

Kiss Tamás iránt valóban sok klubtól érdeklődtek az előző hónapban, és az is igaz, hogy voltak olyan csapatok, amelyektől közvetítőkön keresztül konkrét meghívást is kapott ismerkedésre. A Besiktas és a Sahtar Doneck nevében például már arról érdeklődtek, hogy mikorra küldjék a repülőjegyet

– erősítette meg a híresztelést a Nemzeti Sportnak Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Kiss az ősszel nyolc bajnokin lépett pályára, három bombagóllal hívta fel magára a figyelmet. A szombathelyi vezető szerint a nagyobb európai kluboknál elsősorban a 18 év körüli, vagy annál is fiatalabb játékosokat figyelik kiemelten, ennek köszönhető a felfokozott érdeklődés.

Ennek ellenére a Kiss-család és a Haladás sem szeretnék elengedni még a játékost külföldre, mivel ott ificsapatokban kapna lehetőséget, míg az NB I-ben a felnőttek között bizonyíthat.

Egyeztettünk Kiss Tamással és a szüleivel is, és ők is azon a véleményen voltak, hogy most nem erőltetnék a külföldi lehetőségeket. Azért sem, mert az iránta érdeklődő legtöbb klubnál először még várhatóan csak a korosztályos csapatoknál kapna lehetőséget, márpedig az NB I-es mérkőzések, amik tavasszal várnak rá, jobban szolgálják a fejlődését, mintha a török vagy az ukrán U19-es bajnokságban szerepelne. A pályafutása szempontjából a tavaszi idény meghatározó lehet, ha a magyar élvonalban folyamatosan jó teljesítményt tud nyújtani, akkor alighanem még jobb lehetőségek közül választhat majd

Fotó: m4sport.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik