Pályán kívül

A Bajnokok Ligája helyett Angliát választotta

A török Besiktas labdarúgócsapata túlzás nélkül az idei Bajnokok Ligájának egyik legnagyobb meglepetését okozta. Nemcsak továbbjutott a G csoportból, hanem veretlenül vívta meg mindegyik találkozóját, így végzett az FC Porto előtt az első helyen. A kvartettből Gulácsi Péter klubja, az RB Leipzig került át az Európa Ligába, míg a Monacónak marad a honi küzdelem.

Az igazán érdekes azonban az, hogy Sam Allardyce gyakorlatilag kész tényként jelentette be, hogy a törökök csatára, Cenk Tosun az Evertonba igazol januárban. A liverpooli csapat 9. az angol bajnokságban, jelenleg 13 pontra van attól, hogy nemzetközi szereplést érő helyen végezzen.

Ezek szerint a 26 éves támadó otthagyja Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakaszát, hogy kipróbálja magát az angol bajnokságban.

Már megegyeztünk mindenben a klubbal, csak a játékossal kell egyezségre jutnunk

A mai piaci árakhoz képest nem kaszál nagyot a Besiktas, “mindössze” 27 millió fontról cikkeznek az angol lapok, ám Tosun most van abban a korban, amikor a fénykora előtt áll. A török klub ellenfele a Bayern München lesz a legjobb 16 között, onnan már tényleg csoda lenne a Besiktas továbbjutása.

Tosun Allardyce első igazolása lehet az Everton élén, egyben a legfurább is: mégis lemond a BL-ről a csatár, hogy az angol élvonal középmezőnyében tanyázó klubot erősítse…

Fotó: Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik