Foci

Győzelemmel kezdte az új évet a Liverpool

Nem volt könnyű menet, de kínkeservesen behúzta a meccsét Jürgen Klopp együttese a Burnley otthonában 2-1-re. A hazaiak pontosan azt hozták, amire számítani lehetett: masszív védekezéssel ölték a liverpooli támadásokat, miközben pontos ívelésekkel riogatták a vendégeket.

A tartalékos Pool szerzett vezetést a 61. percben, miután egy jobbról érkező labdát Sadio Mané fordulásból vágott a jobb fölső sarokba. A bekapott gól után erőn felül próbált felnőni a feladathoz a Burnley és egy-egy veszélyes lövés össze is jött. Végül a 88. percben kicsikarták az egyenlítést, egy bal szélről beérkező labdát csúsztatott meg a csereként beálló Sam Vokes, a bevetődő Johann Gudmundsson fejelte be az üres kapuba.

A csattanó viszont a végére maradt: a 94. percben Alex Oxlade-Chamberlain beívelését Dejan Lovren csúsztatta középre és az érkező Ragnar Klavan kotorta kapuba a labdát. Mondhatni saját fegyverével győzte le Klopp csapata a Burnleyt.

A hétfői nap első meccsén mindkét félidőt gyors góllal kezdte a Brighton, ám a Bournemouth-nak sikerült az egyenlítés mindkét játékrészben. Hasonlóan a Burnley-hez hazai pályán szenvedett vereséget a Stoke City, a Leicester viszont simán lépett át az újonc Huddersfielden.

Eredmények – Premier League, 22. forduló

Burnley – Liverpool 1-2 (0-0)
Brighton – Bournemouth 2-2 (1-1)
Leicester 3-0 Huddersfield (0-0)
Stoke – Newcastle 0-1 (0-0)

Fotó: AFP / Oli SCcarff

Ajánlott videó

Olvasói sztorik