Foci

Mourinho: Csak azért, mert nem vagyok bohóc, még nem égtem ki

José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője elmondta, jelenlegi szerződése jövő nyári lejárta után is maradna a klubnál.

A mostani kontraktusom felénél járok, de a Manchester United iránti elkötelezettségem maximális. Ha a klub azt szeretné, hogy maradjak, maradni fogok”

– nyilatkozta a portugál szakember.

Mourinho hozzátette, csak a vezetőségen fog múlni, hogy a 2019/20-as szezonban is ő irányítja-e majd a csapatot. “Ha boldogok velem és azzal, amit addig elérünk, folytatom” – jelentette ki.

A csütörtöki sajtótájékoztató egyik kérdése arra vonatkozott, hogy van-e még szenvedély Mourinhóban a futball iránt, amire a tőle megszokott módon reagált. “Csak azért, mert nem viselkedem úgy az oldalvonalnál, mint egy bohóc, már azt jelenti, hogy kiveszett belőlem a tűz? Szó sincs erről, csak érettebben reagálok a helyzetekre, ami nekem és a csapatnak is jobb.

Nem kell az embernek az őrültet játszania a kispadnál ahhoz, hogy elkötelezett legyen a munkája iránt”.A 2016 nyarán kinevezett, 54 éves edző első szezonjában az angol Szuperkupát, a Ligakupát és az Európa Ligát is elhódította a manchesteriekkel, akikkel jelenleg a bajnokságban második helyen áll, a Bajnokok Ligájában pedig a nyolcaddöntőbe jutott.

A MU pénteken a Derby Countyval találkozik az FA-kupában, és a másodosztály második helyezettje ellen már a házi gólkirály Romelu Lukaku is pályára léphet, aki a Southampton ellen sérült meg, és hordágyon kellett levinni. A sokáig a térdével bajlódó Marouane Fellaini szintén bevethető, Michael Carrick és Antonio Valencia pedig már edzésbe állt. Mourinho elárulta, hogy a Derby ellen David de Gea helyett Sergio Romero áll majd a kapuban.

Kiemelt fotó: Oli SCARFF / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik