Sport

Mourinho: 300 millió font nem elég

Kedden a Manchester United labdarúgócsapata 0-2-es első félidő után játszott döntetlent a Burnley-vel, a szünetben becserélt Jesse Lingard duplázott, a pontot érő gólját a 91. percben szerezte. Bár hősies volt a feltámadás, így is 12 pont a hátrányuk a Manchester City mögött, amely szerda este játszik majd a Newcastle-lel.

Amikor a mérkőzés után nyilatkozott, akkor José Mourinho arról beszélt, hogy még mindig nem az igazi a csapat, második éve építkeznek. És azt is mondta, szerinte a City azért is jár előrébb, mert védőket vesznek annyi pénzért, mint más csatárokat.

300 millió font nem elég. Egy tradicionálisan jó klubot mindig büntetnek a többiek az átigazolási piacon a történelme miatt

– idézi a BBC azt a Mourinhót, aki 2016 nyarán érkezett, akkor világcsúcsot jelentő 105 millió euróért leigazolta Paul Pogbát, míg a mostani szezon előtt 85 millió eurót fizetett ki Romelu Lukakuért.

A nyáron a United 165, a City 249 millió euróból erősítette meg a keretét.

A legutóbbi öt bajnokiján nyolc pontot szerzett a Manchester United, megkérdezték Mourinhót arról, hogy ezzel elégedett-e, mire arról kezdett beszélni, hogy Olaszországban az AC Milan csak a tizenegyedik, Spanyolországban pedig a címvédő Real Madrid a negyedik.

Tudom, hogy mi a különbség nagy klub és nagy csapat között. Két teljesen különböző dologról beszélünk. Amikor a Premier League megnyerésének esélyéről beszélünk, akkor a Tottenhammel szemben nincs elvárás, nem olyan a klub történelme. Az Arsenalnak és a Chelsea-nek sincs semmilyen kötelezettsége. Amikor nagy klubokról beszélünk, akkor a történelmükről beszélünk

– mondta Mourinho.

A Manchester United, ahogy a többi angol focicsapat, elég erőltetett menetben van. Még csak most volt a Burnley elleni meccsük, szombaton a Southamptont fogadják, hétfőn az Evertonhoz látogatnak, pénteken pedig a Derby Countyval játszanak az FA-kupában.

Nyitókép: Europress/AFP/Lindsey Parnaby

Ajánlott videó

Olvasói sztorik