Foci

Mutatjuk az NB I tíz legszebb őszi gólját

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság állandóan gúnyos megjegyzések áldozata, pedig z NB I is tud rendkívül látványos gólokkal szolgálni. Ősszel 19 fordulót rendeztek az OTP Bank Ligában, ezekből csemegéztünk és bizony akad jó pár szenzációs találat a gyűjteményben.

Diego Vela kapáslövése

A második fordulóban nagy csatát hozott a Diósgyőr vendégjátéka a Bozsik Stadionban. Nagy Gergő hozott össze egy tizenegyest az első félidőben, ráadásul a második sárga lapját is begyűjtötte ezzel, így több mint egy órán át emberhátrányba került a Budapest Honvéd. Emberhátrányban is fordítani tudott a hazai csapat Eppel Márton közeli gurításával és Davide Lanzafame szabadrúgásával és nagyon küzdöttek a kispestiek, hogy megtartsák az egygólos vezetést. Az utolsó másodpercekben azonban ismét jött a spanyol Vela és egy hajszálpontos kapáslövéssel kiegyenlített.

Tőzsér Dániel szabadrúgása

Hektikusan kezdte a szezont a Debrecen, de a tizedik forduló végén már dobogós helyen állt Herczeg András együttese, miután 3-0-ra verte a Puskás Akadémiát. A mérkőzés utolsó gólját az a Tőzsér Dániel lőtte, akiről köztudott, hogy remek rúgótechnikája van, pontos és védhetetlenül erős lövése volt a kegyelemdöfés a felcsútiaknak.

Ugrai Roland kapufás gólja

Ugrai Roland órisási önbizalommal játszott egész ősszel, különösen azután táltosodott meg, hogy a válogatottba is behívták. Ennek a Videoton itta meg a levét a 11. fordulóban, amikor a támadó bal szélen jobb lábára vette a labdát és gyilkos erővel – és a fölső léc segítségével – lőtt a székesfehérváriak kapujába. A mérkőzést egyébként a második félidőben megfordította a Vidi és 3-2-re a vendégek nyertek.

Joseph Painstil bikája a pipába

A Ferencváros ghánai légiósa jóllehet csak a nyolcadik fordulóban mutatkozott be a zöld-fehéreknél, de rögtön látszott, óriási tehetségre lelt az FTC. Joseph Paintsil az első hat NB I-es bajnokijából ötön gólt lőtt, a 11. fordulóban nem is akármilyet. A Balmazújváros alaposan megszorongatta a Fradit, hamar elhúzott két gólra, így a második félidőben a vendégeknek kellett még iparkodniuk, hogy pontot szerezzenek. Paintsil az 55. percben gondolt egy merészet és elképesztő csodagóllal egyenlített, a Ferencváros pedig végül 3-2-re nyert.

Holender Filip technikai bemutatója

A 13. fordulóban ismét összecsapott a Budapest Honvéd és a Diósgyőr és újfent izgalmas mérkőzést hoztak össze. Ugrai szerzett vezetést a 20. percben, ám a félidő derekán a DVTK védői röviden fejeltek ki egy labdát, amit Holender Filip mellel levett és mielőtt a labda a földre pattant volna gyönyörűen lőtte a hosszú felső sarokba. A dráma ezen a mérkőzésen is az utolsó percre maradt, tizenegyessel nyert a DVTK 2-1-re.

Koszta Márk és Marek Strestík védhetetlen bombái

A 16. fordulóban már az életéért küzdött a Mezőkövesd és a Kuttor Attila vezette csapat egészen káprázatos gólokat lőtt a Vasas elleni mérkőzésen. Rögtön a 13. percben megadta az alaphangot Koszta Márk szenzációs félollózós gólja:

A meccs második félideje izgalmasan indult, húsz perc alatt négy gól is esett, ám ezek közül is kiemelkedett a szintén mezőkövesdi Marek Strestík óriási bombagólja, amivel 3-2-re vezetett a hazai csapat.

Pár perccel később egyébként Gaál Bálint egyenlített, így pontosztozkodás lett a mérkőzés vége.

Kiss Tamás parádés emelése

Az idei év túlzás nélkül legnagyobb felfedezettje a Szombathelyi Haladás tizenhétéves középpályása. Kiss Tamás minden idők negyedik legfiatalabb gólszerzője, aki egyszerűen képtelen nem gyönyörű gólokat lőni. A Haladás új stadionjának első NB I-es találkozóján például a hajrában ezzel a varázslatos kapáslövéssel döntötte el a meccset a 17. fordulóban.

Szakály Péter rakétája

A 18. fordulóban három perc sem kellett Szakály Péternek, hogy egy elképesztően nagy gólt lőjön. Egy pocsék indítást könnyedén blokkolt a Haladás védelme, ám pont a Puskás Akadémia középpályásához került, aki egy igazítás után cirka 25 méterről kilőtte a jobb fölső sarkot. A mérkőzést egyébként 3-1-re a Haladás nyerte meg.

Paintsil hírhedt hintája

Joseph Paintsil egyszer már szerepelt a listánkon, de nem lehet teljes a felsorolás a Videoton elleni rangadón lőtt pimasz gólja nélkül. A 18. forduló slágermeccsén a ghánai oda-vissza megtáncoltatta a magyar válogatott Fiola Attilát, majd higgadtan a kapuba emelt egy perccel az első félidő vége előtt, ezzel vezetett 2-0-ra a Fradi. Végül az FTC 3-1-s győzelmet aratott, Paintsil megmozdulása pedig Ghánában is futótűzként terjedt.

Önnek melyik találat tetszett a legjobban? Szavazzon kedvencére!


Melyik volt az ősz legszebb NB I-es gólja?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik