Foci

Parádés gólokkal verte a Fradi a Videotont

A labdarúgó NB I 18. fordulójában a Ferencváros fogadta a Videotont, azaz a tabella második és első helyezettje találkozott egymással a Groupama Arénában. Ki is kiáltották a mérkőzést az ősz rangadójának.

A Fradi szerzett vezetést a 34. percben, amikor Stopira középre tisztázott egy beívelés után, Spirovski pedig okosan a kapuba lőtt. A ferencvárosi lendület kitartott a szünetig, ez pedig újabb gólt ért, Paintsil cselezte ki Fiolát, majd emelt szépen a kapuba.

Ez volt a Fradi első gólja:

A második játékrészt ugyan veszélyesebben kezdte a Videoton, de mégiscsak meglepetés volt, hogy a 74. percben szépítettek, Lazovic volt eredményes fejjel. Szinte azonnal egyenlíthettek vola a fehérváriak, de kimaradt két nagy lehetőség.

A Vidi nagyon kitámadott, jött is a hiba, Moutari pedig átemelte a kapujából kifutó Kovácsikot és beállította a 3-1-es végeredményt – Hentynek volt még egy keresztlécen csattanó lövése. A Ferencváros így pontszámban utolérte riválisát, amely jobb gólkülönbsége miatt az élen maradt. A Videoton nyolc veretlen bajnokit követően kapott ki ismét.

Ez volt a szezonban a második mérkőzés a két élcsapat között, a Videoton hazai pályán szintén 3-1-re tudott nyerni még augusztusban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló

Groupama Aréna, 9384 néző, v.: Iványi

Ferencváros – Videoton 3-1 (2-0)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka – Gorriarán (Batik, 80.), Leandro, Spirovski – Varga R., Lovrencsics B. (Moutari, 77.), Paintsil (Kundrák, 91.)

Videoton FC: Kovácsik – Fiola (Suljic, 56.), Juhász, Fejes, Stopira – Nego, Pátkai, Varga J. – Scepovic, Lazovic, Géresi (Henty, 51.)

gólszerzők: Spirovski (34.), Paintsil (44.), Moutari (82.) illetve Lazovic (74.)

sárga lap: Dibusz (54.), Leandro (80.), illetve Fiola (21.), Scepovic (37.), Juhász (41.)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik