Foci

Ilyen sem volt még idén, megúszta a verést a Milan

Az ősz nagy részében bukdácsoló Milan komoly lelki fröccsöt kapott a hét közben, amikor hosszabbításban nyerte meg az Inter elleni kupanegyeddöntőt. Ehhez képest az utolsó idei meccsen, a Fiorentina otthonában úgy hozta le az első félidőt a Milan, hogy egyetlen alkalommal sem próbálkoztak kapura lövéssel Gattuso játékosai.

Igaz, a firenzeiek sem vezettek óriási rohamokat, Donnarummának mindössze kétszer kellett közbeavatkoznia, de mindkettő fontos volt, előbb Simeone helyzeténél robbant ki a legjobb ütemben a kapujából, majd Gil Dias közeli fejesét tolta fölé, igaz, itt a léc is segített neki.

A második félidő sem hozott igazán látványos játékot, de jóval több volt az esemény, és a 71. percben Biraghi bal oldali beadásánál Bonucci elszámította magát, a mögötte érkező Simeone pedig megszerezte a vezetést a Fiorentinának.

Három perccel később jött a Milan válasza, Suso lövését Sportiello éppen a csereként beállt Calhanoglu elé tolta, a török pedig közelről a bal felsőbe emelt.

A hajrában még mindkét csapatnak volt lehetősége eldönteni a meccset, de Thereau, illetve André Silva lövése is a kapusok zsákmánya lett, így maradt az 1-1. A Milan pedig legalább azt elmondhatja, hogy ebben az idényben először úszott meg vereség nélkül egy rangadót.

A többi olasz meccsről itt olvashat.

Kiemelt fotó: MARCO BERTORELLO / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik