Foci

Ebből népünnepély lesz, először nyert a legnagyobb lúzercsapat

18 forduló után egy ponttal állt az olasz futballbajnokságban a története első élvonalbeli idényét töltő Benevento, amely a Milan ellen hozott össze egy 2-2-es döntetlent Brignoli kapus 95. perces fejesével, a többi találkozót viszont kivétel nélkül elvesztette.

Az idei utolsó forduló viszont meghozta a várva várt sikert, Coda a 64. percben bepöckölte a beadást, és a veronaiak erre már nem tudtak válaszolni, úgyhogy a Benevento megnégyszerezte eddigi pontszámát.

Nem ez volt az egyetlen olyan eredmény, amire felkaptuk a fejünket, szintén meglepő volt a Roma döntetlenje a Sassuolo ellen. Igaz, a játék képe alapján már nem volt váratlan az 1-1, mivel a Roma csak küszködött, és örülhetett, hogy félidőben 1-0-ra vezetett Pellegrini góljával.

Aztán úgy tűnt, eldől a meccs, és Dzeko is megtöri hosszú ideje tartó góltalansági sorozatát, de a videobíró segítségével elvették a gólját, ahogy később Florenzit is megfosztották egy góltól.

A Sassuolo viszont Missiroli fejese révén szerzett egy érvényes gólt, és ezzel elvitt egy pontot az Olimpicóból.

A Roma edzője, Di Francesco ennek tavaly még örült volna, hiszen akkor ő irányította a Sassuolót, most azonban érthetően csalódott lehetett az eredmény miatt.

Nagy Ádám kezdőként 55 percet kapott a Bolognában, amely vezetett, de végül kikapott az Udinesétől, amely nagyon felpörgött Oddo érkezése óta, és jelenleg a bajnokság legjobb formában lévő csapatának számít.

Szintén otthon bukott a tavalyi negyedik Atalanta, amelyet az eddig gyengén teljesítő Cagliari lepett meg, a Sampdoria pedig két hosszabbításban szerzett góllal góllal gyűrte le a SPAL-t.

Serie A, 19. forduló:

AS Roma – Sassuolo 1-1 (1-0)
Atalanta – Cagliari 1-2 (0-2)
Benevento – Chievo 1-0 (0-0)
Bologna – Udinese 1-2 (1-1)
Sampdoria – SPAL 2-0 (0-0)
Internazionale – Lazio 0-0
Torino – Genoa 0-0
Fiorentina – Milan 1-1 (0-0)

Kiemelt fotó: Paolo Manzo / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik