Foci

A PSG igazgatója „Kassai Viktorozott” egy jót

A francia bajnokcsapat szakmai vezetője a februári Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő előtt elkezdte a verbális hadviselést.

Hosszabb interjút adott a La Parisien lapnak a Paris Saint Germain szakmai vezetője, Antero Henrique. A portugál szakembert a Neymar-Cavani vélt vagy valós feszültségről, Emery edzőn át, a pénzügyi fair playig elég sok mindenről faggatta az újságíró, de a lényeget, a Real Madrid PSG BL nyolcaddöntőt a végére hagyta.

Na ott mondott egy magyar szempontból is érdekeset. Bár még ki sem jelölték a február 14-én esedékes első, madridi mérkőzés játékvezetőjét, Henrique megjegyezte, ugyan mindkét csapat számára balszerencsés volt a sorsolás, de normál esetben így-is úgy is a jobbik csapat jut tovább.

A normál esetet meg is magyarázta sebtiben:

Hacsak nem lép közbe ismét a játékvezető, mint tette azt a Real Madrid–Bayern München negyeddöntőben, az előző kiírásban.

Mindez csak azért érdekes, mert a szóba hozott tavaszi találkozón Kassai Viktor fújta a sípot. Így Henrique ugyan ki sem ejtette a nevét – megkockáztatjuk, nem is tudja fejből ki vezette a meccset, csak arra emlékezett, hogy a Realt segítette a játékvezető tévedéseivel -, mégis „Kassaizott” egy jót.

Áprilisban a Real Madrid két lesgóllal, továbbá Arturo Vidal véleményes kiállításával 4-2-re legyőzte a Bayern Münchent és ezzel 6-3-as összesítéssel bejutott a BL-elődöntőbe.

A meccs után a szutyok természetesen a mérkőzés játékvezetőjére, a 125. FIFA vagy UEFA tétmeccsét vezető Kassai Viktorra ömlött. Mindenki őt hibáztatta, holott ez a meccs is azt bizonyította, a futball annyira felgyorsult, hogy ideje lenne valamilyen formában a videóbíró bevezetése a BL-ben is.

Kassai Viktor védelmében
Nem mondjuk, hogy a magyar játékvezető hibátlanul vezetett, sőt. Ellenben immár tény, a futball túlhaladt az emberi szem mindenek felettiségén, videóbíróért kiált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik