Foci

Kassai Viktor kedd este jubilál Madridban

kassai viktor (Array)
kassai viktor (Array)

Real Madrid – Bayern München

A múltheti 1-2-es végeredménynel záródó BL-negyeddöntő után alaposan fel van adva a lecke a Bayern Münchennek, ha sorozatban hatodszor is szeretnének a kiírás legjobb négy csapata közé kerülni.

A kedd esti találkozót Kassai Viktor vezeti, aki nem mellesleg Madridban jubilál. A 2003-as első hivatalos UEFA, vagy FIFA nemzetközi mérkőzése (UEFA Kupa, Molde-Leiria, 3-1) óta ez lesz a két szervezet égisze alatt levezetett 125. hivatalos tétmeccse (további tíz barátságos válogatott meccsen is dirigált). A magyar játékvezetőre jó ómenként tekintenek a németek.

Kassai a 2010-11 és 2012-13-as szezonok között négy fontos meccset is vezetett a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchennek, ezekből hármat megnyertek, 2012 áprilisában pedig igaz kikaptak 2-1-re idegenben a Real Madridtól az elődöntő visszavágóján, viszont büntetők után mégis a németek jutottak végül a döntőbe.

Kassai Viktor szerencsésnek mondhatja magát, lévén nem csak a németeknek lehet jó előjel a magyar játékvezető, hiszen eddig négyszer vezetett találkozót a Real Madridnak, hazai környezetben hármat, és ezen összecsapások mindegyikét a Real Madrid nyerte.

Este majd eldől, végül melyik fél is örülhet jobban Kassainak, mi viszont biztosan elégedettek lehetünk azzal, hogy továbbra is él a nemzetközi bizalom elsőszámú játékvezetőnk felé.

Ami az összeállításokat illeti.

Lewandowskival minden rendben van, teljes értékű edzésmunkát végzett, pályára fog lépni. Jerome Boateng és Matts Hummels egyéni edzésmunkát végeztek, a mai tréning pedig kiemelt jelentőséggel fog bírni. Annyit azonban mondhatok, jó esélyük van a játékra

tért ki a hiányzókra Carlo Ancelotti a találkozó előtti sajtótájékoztatón.

Az odavágóhoz képest tehát most fordult a kocka, mert a Real vezetőedzőjének, Zidane-nak okozhatnak komolyabb gondot a sérültek. A hiányzók közé PepeVarane védőtengely mellé Gareth Bale is csatlakozott, így már a támadószekcióban is pótolnia kell egy kulcsjátékost a francia legendának.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Leicester – Atlético Madrid

A csendes 1-0-os odavágó után valami hasonlót várunk a visszavágón is, a lőtt gólok tekintetében legalábbis biztos.

A Leicester edzőváltás utáni lendülete kezd megtörni a bajnokságban is, az Atlético viszont egyre inkább bebiztosítja magának a dobogó harmadik fokát hazája bajnokságában. Az első helyre maximum már csak matematikai esélye van a „matracosoknak”, a BL-győzelem viszont még gyógyír lehet a szezonra, főleg két elvesztett döntő után.

A sok hiányzó (Huth, Mendy, Slimani, Morgan) további csökkenti az angol csapat esélyeit, így még a hazai pálya fényében is hatalmas meglepetés lenne, ha ki tudnák hátrányból harcolni a továbbjutást a futballvilág egyik legstabilabban védekező csapata ellen.

Az Atletico amúgy sem arról híres, hogy nagyon kiütné az ellenfeleit, így valószínűleg egy szerényebb továbbjutással is elégedett lenne Simeone, az energiákat pedig már inkább az elődöntőre és a bajnoki hajrára tartalékolná.

Ha ebbe komolyan képes lesz beleszólni a Leicester, akkor tényleg elkezdhetünk a futballtörténelem egyik legnagyobb csodájáról beszélni.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, 2. mérkőzések, keddi program:

Leicester City (angol) – Atletico Madrid (spanyol) 20:45 (Tv: Sport 1)
Az előző mérkőzésen: 1-0

Real Madrid (spanyol) – Bayern München (német) 20:45 (Tv: M4 Sport)
Az előző mérkőzésen: 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik