Foci

Közös bejelentésre készülnek az eddig rejtőzködő meleg focisták

Dajka Balázs
Dajka Balázs

újságíró. 2017. 12. 20. 12:01

Korábban a témában:

Az angol ötödosztályban játszó Torquay United középpályás, Liam Davis az egyetlen angliai futballista, aki a médiában is felvállalta, hogy saját neméhez vonzódik. Davis azt nyilatkozta a Telegraph-nak, hogy a 2014-es coming out óta semmilyen incidens nem érte a pályán, és nem érti, hogy Greg Clarke, az angol szövetség elnöke miért mondta azt, hogy kockázatot vállalnak azok a profi játékosok, akik követik a példáját.

Meglehetősen bizarr számomra, hogy nem jutottunk sehova, hogy az emberek még mindig vonakodnak attól, hogy kiálljanak a nyilvánosság elé. Meg akarom értetni velük, hogy soha semmilyen károm nem származott ebből, és csak pozitív visszajelzéseket kaptam.

Volt persze pár bekiabálás, de ez mindig előfordul, és őszintém mondom, hogy sokkal többet piszkálnak az alacsony termetem miatt” – magyarázta a 175 centis Davis.

Aki úgy tudja, nagyjából 20 játékos arra készül, hogy közösen jelentsék be, hogy melegek. A dolgot nehezíti, hogy Davis szerint ez a megoldás túl színpadias lenne, és néhányan az érintettek közül nem vágynak arra, hogy a média folyamatosan figyelemmel kísérje őket.

“Sokan, köztük a csapattársaim is az gondolják, hogy mások megbíznak bennem, és ezért pontosan tudom, kik azok, akik coming outra készülnek. De ez nem így van, bár az biztos, hogy többet tudok, mint az átlag. Egy biztos, ha valaki hezitál, hogy mihez kezdjen, én azt tanácsolom neki, hogy legyen bátor és kövesse a példám” – mondta Davis.

Kiemelt fotó: Glyn KIRK / AFP

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.