Foci

Nem várt hőse volt a Bayern München meccsének

A címvédő Bayern München karcsú 1-0-s győzelmet aratott Stuttgartban a Bundesliga 17. fordulójában. A mindent eldöntő találat a csereként beálló Thomas Müller szerezte, de könnyedén alakulhatott volna másképp is a találkozó, ugyanis a hazai csapat a 94. percben tizenegyeshez jutott.

Chadrac Akolo végezte el a büntetőt, vele szemben pedig a korábbi stuttgarti kapus, Sven Ulreich állt. Mivel Manuel Neuer hosszú ideje sérüléssel bajlódik, Ulreich nevével kezdődik a bajorok felállása idén, de most jutott neki is a reflektorfényből, mivel kivédte a tizenegyest, csapata így megnyerte a meccset.

Fordulatos volt a Hoffenheim dortmundi vendégjátéka is, mivel Mark Uth góljával a vendégek kerültek előnybe, ám a második félidőben büntetőből egyenlített Pierre-Emerick Aubameyang, a 89. percben pedig győztes gólt szerzett Christian Pulisic. Szalai ádám csereként állt be a mérkőzés 69. percében.

Megszerezte első idei győzelmét a Köln hazai pályán a Wolfsburg ellen, a többi pályán viszont nem sikerült eldönteni, ki a jobb.

Eredmények – Bundesliga, 17. forduló

Stuttgart–Bayern München 0–1
Gólszerző: T. Müller 79.

Köln–Wolfsburg 1–0
Gólszerző: Clemens 67.

Werder Bremen–Mainz 2–2
Gólszerző: Bargfrede 2., Belfodil 17., ill. Quaison 70., Frei 93.

Eintracht Frankfurt–Schalke 2–2
Gólszerző: Jovics 1., Haller 66., ill. Embolo 82., Naldo 95.

Augsburg–Freiburg 3–3
Gólszerző: Finnbogason 1., 91., 93., ill. Günter 20., Petersen 48., 66.

Borussia Dortmund-Hoffenheim 2-1 (0-1)
Gólszerző: Aubameyang 63., Pulisic 89., ill. Uth 21.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik