Foci

„Nem tud rajtunk segíteni” – ezért küldték kényszerpihenőre a magyar focistát

A héten írtunk róla, hogy Gyurcsó Ádám kikerült a lengyel élvonalban szereplő Pogo Szcecin labdarúgócsapatának keretéből, mivel nem voltak megelégedve a játékos teljesítményével. Nem is került így be a hétvégi, Lechia Gdansk elleni meccskeretbe, pénteken pedig az edzője, Kosta Runjaic beszélt a válogatott focista mellőzéséről.

Jelenleg nem tud rajtunk segíteni. Ez nem csak rajta múlik, hanem a játékrendszeren is, amiben most gondolkodom

– mondta Runjaic, aki szerint Gyurcsó gyors és tapasztalt játékos, nagyon jó az egy-egy elleni párharcokban, viszont nehezen alkalmazkodik az edző jelenlegi elképzeléseihez. Épp ezért született meg az a döntés:

hamarabb pihenőre küldik, hogy elgondolkodjon kicsit.

A vezetőedző azt is elmondta, hogy a Lubin elleni, 3-3-as döntetlennel véget ért bajnokin vágta el magát nála Gyurcsó. Akkor a hajrában küldte be a magyar játékost, de abban a pár percben sem tett eleget ahhoz, hogy a tréner elégedett legyen vele.

A 26 éves Gyurcsó Ádám, aki 2016 telén szerződött a Pogonhoz ebben a szezonban 18 bajnokin játszott, 14-szer kezdődként, két gólja és két gólpassza van. Csapata elég pocsékul szerepel, csak az utolsó, 20 bajnokin mindössze háromszor nyertek öt döntetlen és tizenkét vereség mellett.

A 18-szoros magyar válogatott Gyurcsó a nemzeti csapatnál is kegyvesztett lett az utóbbi fél évben, Andorrában, a történelmi 1-0-s vereség alkalmával játszott utoljára címeres mezben.

Egy másik magyar játékos, Nagy Dominik is kikerült lengyel csapata, a Legia Warszawa keretéből. Róla az edzője, Romeo Jozak azt mondta, hogy nem elég motivált, így remek, tehetséges labdarúgónak tartja, de nem számol vele a tavasszal. Kölcsön szeretnék őt adni a varsóiak.

Fotó: pogonszczecin.pl

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik