Foci

Kirúgta edzőjét a Dortmund, már az utódja is megvan

Miután a Borussia Dortmund szombaton kikapott a Werder Brementől hazai pályán a német lapok egyből tényként kezdték kezelni, hogy menesztik Peter Bosz vezetőedzőt. Ő is úgy nyilatkozott, hogy a vezetők kezében van a sorsa, majd vasárnap reggel a klub a Twitteren jelezte: délben sajtótájékoztatót tartanak.

Ki fogják rúgni a Borussia Dortmund edzőjét
A német lapok már tényként kezelik, hogy vasárnap repül a holland.

Ezen nem csak azt jelentették be, hogy Peter Bosszal szerződést bontottak azonnali hatállyal, de megnevezték az utódját is, aki az 51 éves Peter Stöger. Az a legszebb a történetben, hogy a német szakembert csak pár napja, december 3-án váltotta le a sereghajtó Köln.

Peter Bosz a nyáron érkezett az Európa Liga-döntős Ajaxtól a Dortmundhoz és álomszerűen kezdett, az első hét bajnokiból hatot nyert meg vele a csapat, ráadásul sokszor lehengerlő tudománnyal. Közben a Bajnokok Ligájában botladozni kezdett a csapat, majd a Bundesligában is, az elmúlt nyolc fordulóban nem tudtak győzni, három döntetlen és öt vereség a mérleg, visszacsúsztak a hetedik helyig. Közben a BL-ben is csak csoportharmadikak lettek, nyeretlenül – az APOEL Nicosiával is kétszer ikszeltek, jobb gólkülönbségük miatt előzték a ciprusiakat.

Stöger és segítőinek szerződése a nyárig szól. Egyből kemény menettel kezdenek, kedden Mainzban játszanak bajnokit, jövő hét végén a Hoffenheimet fogadják, majd a Bayern Münchennel találkoznak a kupában.

Fotó: Europress/AFP/Ina Fassbender

Ajánlott videó

Olvasói sztorik