Foci

Cristiano Ronaldo ezért nem került Madridba 2009 előtt

A Manchester United legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson csütörtökön, Cristiano Ronaldo ötödik aranylabdájának estéjén elmesélte a régi sztorit arról, miért nem engedte el hamarabb portugál sztárját a Real Madridba.

Ferguson elmondta, mielőtt leigazolta, az Arsenal és a Real Madrid is ott loholt Ronaldo nyakában, így gyorsan kellett lépniük.

Ismert a sztori egy rész: repülőt küldtek az akkor 18 éves játékosért, édesanyjáért és a menedzseréért, hogy Angliába utazzanak. Ferguson viszont most elárult egy csavart, amely szerinte nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül őket választotta 2003-ban Cristiano Ronaldo.

Szerintem sikerült lenyűgöznöm Ronaldo édesanyját és ügynökét. Csak annyit tettem, hogy nem ígérgettem semmit, sőt elmondtam, hogy először a tartalékok között számolnék vele, mert nekem hosszú távú tervem volt vele, és csak így tud a megfelelő ütemben fejlődni

mesélte Ferguson.

Az egykori skót menedzser tisztában volt azzal, hogy el fogja veszíteni a játékosát idővel, de volt egy ok, amiért nem engedett először a Real Madrinak.

Ramón Calderón anno azzal kampányolt a Real elnöki székéért, hogy megszerzi Cristianót. Nekem ez nagyon nem tetszett. Szerintem ez soha nem helyes. 2009-ben Florentino Perez tért vissza a Real Madrid élére, vele már sokkal könnyebben tudtam tárgyalni.

Sir Alex Ferguson 1986 és 2013 között a Manchester Uniteddel a számtalan trófea mellett 13 bajnoki címet, öt FA-kupát és kettő Bajnokok Ligáját nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik