Foci

Nem hagyja annyiban az MLSZ döntését a Fradi

Az első döntés értelmében 3 millió forintot kellett volna fizetnie a Ferencvárosnak, a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen történt rendzavarásért. Az FTC azonban úgy érezte a szektorok bezárása túlzás, ezért fellebbeztek az ítélet ellen, aminek az lett a vége, hogy nemhogy mérsékelték, hanem növelték a büntetést: 10 millióra emelkedett a pénzbírság.

Kubatov Gábort, a klub elnökét ez nagyon meglepte és az M4Sportnak adott interjúban elmondta, hogy ismét fellebbeznek majd, mert igazságtalannak tartják a büntetést.

Nem erre számítottunk, és nagyon meglepődtünk, mert tényekkel alátámasztott fellebbezés volt. Pont Csányi úr volt, aki 2017 márciusában, egy interjúban azt mondta, hogy szeretnének eljárni, hogy a törvény úgy változzon meg, hogy ne legyen kötelező a személyi azonosság ellenőrzése a mérkőzésekre való belépéskor. A Fegyelmi Bizottság mostani határozatában pedig arra hivatkozva emelték meg háromszorosára a büntetésünket, hogy gyengítettünk a beléptetés szigorúságán. Nem szeretnénk annyiban hagyni ezt a döntés, mert igazságtalannak érezzük.

– mondta az interjúban Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Nem vitatjuk, hogy büntetést érdemlünk, mert ami történt a stadionunkban, az nem elfogadható. Csak azt gondoltuk, hogy ha van egy olyan klub, amelyik mindent megtesz a beazonosítás érdekében, közreműködik a rendőrséggel, akkor az jót tesz a labdarúgásnak. A klub együttműködött, beazonosította ezeket az embereket, felfüggesztette a szurkolói kártyájukat, mégis ilyen erős büntetést kaptunk.

– hangsúlyozta fájdalmát Kubatov.

A Pentagont is védik, mégis beleszállt egyszer egy repülő. Mindenre nem lehet felkészülni. Volt egy megállapodásunk, minden szurkoló megértette, aki most jött a stadionba, hogy nem lehet a stadionon belül sem verbális, sem fizikai erőszakot alkalmazni, mégis megtörtént ez. Azt látom, hogy a szurkolói csoport vezetői is csalódottak amiatt, hogy volt néhány ember, aki ezt az egyezséget felrúgta, és most néhány ezren szenvedünk amiatt, hogy 50 ember nem tudott viselkedni.

– zárta mondandóját Kubatov Gábor.

A Ferencváros elnöke és vezérigazgatója tehát megerősítette, hogy a Ferencváros kihasználja a harmadik fellebbezési fórumot is. Kérdés, hogy az MLSZ-nél miként reagálnak?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik