Foci

Az MLSZ megszavazta a jövő évi lebonyolítást

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége kedden úgy határozott, a 2018-2019-es szezonban is a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint zajlanak majd a küzdelmek az NB I-ben, az NB II-ben és a Magyar Kupában.

Ez azt jelenti, hogy a csapatok létszáma nem változik, vagigy az első osztályban 12, míg a másodosztályban 20 klub indulhat majd.Az OTP Bank Ligában ezt követően is háromszor mérkőznek egymással az együttesek, a Merkantil Bank Ligában marad az oda-visszavágós rendszer.

Az MLSZ elnöksége arról is döntött, hogy a jövőben befogadják a külföldi szövetségek által kiállított engedélyeket, így azok a szakemberek is dolgozhatnak a kiemelt osztályokban szereplő csapatoknál, akik például Ausztriában vagy Szlovákiában szerezték meg szaktudásukat. Egyszerűsödik majd az adminisztrációs folyamat is, a professzionális bajnokságokban dolgozó szakemberek nemcsak Budapesten, az MLSZ székházában, hanem az adott megyei igazgatóságon is átvehetik kötelezően előírt regisztrációs kártyáikat.

A jövőben a női klubok is részesülnek a képzési kártalanításban. Ez azt jelenti, hogy amikor az adott játékos profi szerződést köt, akkor visszamenőleg korábbi nevelőegyüttese is díjazásban részesül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik